X
 
 

Путин поздрави Ким Чен Ун за това, че седна да преговаря с Тръмп

792 0
photo of Путин поздрави Ким Чен Ун за това, че седна да преговаря с Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver
Руският президент Владимир Путин и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун официално се срещнаха за пръв път. В началото на срещата  Путин поздрави Ким Чен Ун за решението на севернокорейския ядрен проблем и нормализирането на диалога със САЩ, предаде БГНЕС.

Путин заяви и, че иска да подкрепи положителните усилия на Корейския полуостров, а Русия и Северна Корея имат много да направят, за да подобрят икономическите си връзки. В отговор, Ким Чен Ун каза, че иска да подобри традиционните отношения с Русия.

Официално: Путин и Ким Чен-ун се срещат на 25 април във Владивосток

Президентът на Русия Владимир Путин ще проведе преговори с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун на 25 април във Владивосток, съобщи помощ...

Двамата си стиснаха ръцете преди началото на разговора, който се провежда при засилени мерки за сигурност на остров Руски край Владивосток в Далечния изток.

По план първоначално е предвиден разговор на четири очи между двамата лидери, а след това срещата ще продължи в разширен формат с участието на двете делегации.

Основна тема на разговорите се очаква да бъде ядреното разоръжаване на Корейския полуостров, двустранните отношения и регионалното сътрудничество. Не се предвижда нито подписване на документи, нито съвместни изявления след края на разговорите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители