Путин: Русия подкрепя Свободната сирийска армия

12349
Путин: Русия подкрепя Свободната сирийска армия
Снимка: Gettyimages

Президентът Владимир Путин заяви в петък, че Русия подкрепя опозиционната Свободна сирийска армия (ССА), като й осигурява въздушна подкрепа, оръжия и амуниции в съвместни операции с редовните сирийски войски срещу джихадистите на „Ислямска държава“, предава Reuters.

„Работата на нашите авиационни групи подпомага обединяването на усилията на правителствените войски и Свободната сирийска армия“, каза Путин по време на днешната среща в руското МО.

Русия се хвали с успешни ракетни удари

Русия се похвали официално с нови успешни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия". В резултат на нанесените удари от руската подводница...

„Сега няколко от нейните подразделения, наброяващи над 5 хиляди бойци, започнаха офанзивни дейсвия срещу терористите, съвместно с редовните войски, в провинциите на Хомс, Хама, Алепо и Рака“, каза още руският президент по адрес на ССА.

„Ние я подкрепяме по въздух, както и сирийската армия, ние ги подпомагаме с оръжие, амуниции и им осигуряваме материална помощ“, каза още Владимир Путин.

Путин заяви още, че всички сили, застрашаващи руските военни в Сирия, подлежат на унищожение, и заповяда в тези случаи да се действа възможно най-твърдо.

„Искам да предупредя тези, които отново се опитват да организират каквито и да е провокации против нашите военнослужещи. Ние вече взехме допълнителни мерки по обезпечаване на сигурността на руските военнослужещи и авиобази (в Сирия). Тя е засилена с нови авиационни звена и средства за ПВО“, каза Путин.

Сирия помага на руснаците да не забравят що е то портокали и лимони

Сирия ще изнася повече от 700 000 тона цитрусови плодове за Русия, за да „запълни празнината“ след забраната на Москва за в...

„Всички действия на ударната авиация се водят под прикритието на изтребители. Заповядано им е да действат пределно твърдо. Всякакви цели, заплашващи руската група или нашата наземна инфраструктура, подлежат на незабавно унищожение“, подчерта руският президент.

Путин призова също да бъде развито сътрудничеството с държавите, заинтересовани в ликвидирането на терористите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com