X
 
 

Путин заяви, че счита Израел за рускоезична държава

1692 2
photo of Путин заяви, че счита Израел за рускоезична държава
Снимка: Getty Images/Guliver
Почти два милиона рускоезични граждани живеят в Израел и ние в Русия смятаме Израел за рускоезична държава. Това заяви руският президент Владимир Путин, изказвайки се на конгрес на фондацията „Керен Ха–йесод“, провеждащ се в Москва, предаде РИА Новости, цитирана от агенция "Фокус".

"Гражданите на Русия и Израел са свързани чрез семейства, родство, приятелство. Това е такава истинска семейна мрежа, без преувеличение Ви казвам. Почти два милиона рускоезични граждани на Израел живеят в тази страна. Ние считаме Израел за рускоезична държава", заяви Путин.

Путин предложил на Тръмп да купи руско хиперзвуково оръжие, той отказал

Руският президент Владимир Путин заяви, че предлагал на американския си колега да закупи хиперзвуково оръжие от Русия, предаде РИА Ново...

"Бих искал да подчертая колко важно е да засилим нашите двустранни търговски и икономически връзки. През 2018 г. търговията между Русия и Израел се увеличи с 9%, абсолютните стойности все още са много скромни някъде около 3 милиарда, но сме сигурни в близко бъдеще време, можем да направим много, за да продължим напред“, заяви руският президент. Той благодари на еврейските организации за опазването на историята и борбата с изкривяването ѝ, подчертавайки, че почти никой друг не е направил това.

„Когато срещаме негативни явления, опити да се преразгледат резултатите от Втората световна война, да се изкриви историята, от една страна, съм доволен, а от друга тревожен, че трябва да отбележа, че почти единствените организации, които публично се противопоставиха на всички тези опити, са еврейски организации в Европа, включително в балтийските страни. Разбира се, винаги мисля за това с благодарност, но е жалко, че са само те", изрази съжаление Путин. Той категорично смята, че преразглеждане на резултатите от Втората световна война е неприемливо:

Позициите на Русия и Израел са еднакви - считаме за напълно неприемливи всякакви опити за преразглеждане на резултата от войната, изкривяване на истината, оправдаване на фашизма и неговите слуги. Колкото по-далеч от нас са събитията от Втората световна война, толкова по-голяма е нашата отговорност - както държавна, така и лична - да гарантираме, че горчивите ѝ уроци и подвизи никога не са забравени", отбеляза още стопанинът на Кремъл.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Щом Израел е рускоезична държава, страх ме е да си помисля какво може да каже за България! Очаквам всеки момент да въведат в петък руска телевизия и вместо централните новини да гледаме пак програма "Время". Като в "доброто" старо време.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Комунета, още ли плюете "иСраел"? Или вече ближете дето сте плюли?!