Рублата с нов сериозен срив

19354
Рублата с нов сериозен срив
Снимка: Thinkstock

Само от началото на тази седмица руската валута бележи рекорден спад от около 8 процента. Тази сутрин на руската валутна борса щатският долар проби нивото от 57 рубли, а еврото премина психологическата граница от 70 рубли, предаде БНР.

Според борсовите анализатори основната причина за поредното рязко обезценяване на рублата трябва да се търси в поевтиняването на петрола, който е основният източник за руския бюджет. Освен това на валутния пазар се забелязва и паника сред обикновените вложители, които търсят спасение на своите постоянно обезценяващите се спестявания.

Турция се надява на по-евтин газ

Турция се надява, че стойността на руския газ ще бъде намалена до края на годината. Това заяви турският министър на енергетиката и пр...

Според Елвира Набиулина, председател на Централната банка, на борсата се наблюдава спекулативен натиск, пораждащ стадно чувство, което кара на пазара да се появят много играчи, които досега не са се занимавали с валутна търговия. В момента се формира нещо като финансов балон, смята Набиулина. Според нея рублата е подценена и в скоро време ще намери своето равновесно ниво.

Междувременно шефът на Следствения комитет Александър Бастрикин предложи да се въведе наказателна отговорност за спекулации на валутния пазар. Мярката щяла да касае само юридическите лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия