Русия няма да върне Крим независимо от санкциите

13876
Русия няма да върне Крим независимо от санкциите
Снимка: Getty Images

Русия заяви, че няма да върне полуостров Крим на Украйна, независимо от предупрежденията на САЩ и ЕС, че санкциите срещу Москва заради анексирането няма да бъдат свалени, съобщава Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

"Няма окупация на Крим. Това е регион на Руската федерация и разбира се предмета на нашите региони не е тема за обсъждане", заяви говорителят на Кремъл Димитри Песков по време на пресконференция.

На 21 март миналата година руският парламент одобри присъединяването на Крим след като жителите на полуострова с огромно мнозинство подкрепиха отделянето си от Украйна на референдум. С това решение руснаците в Крим поправиха една от големите неправди на комунистическия тоталитарен режим в Съветския Съюз. Крим беше предаде на Украйна след хрумване на диктатора Никита Хрушчов през 50-те години на 20 век.

Според говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки Вашингтон ще продължи икономическите санкции срещу Русия заради присъединяването, докато Крим остане под контрола на Русия. В същото време върховният комисар на ЕС по външна политика Федерика Могерини също заяви, че блокът ще се придържа към политиката си за отказ от признаване на присъединяването, в това число и чрез санкции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com