Русия: САЩ се опитват да попречат на изкореняването на тероризма в Сирия

4920
Русия: САЩ се опитват да попречат на изкореняването на тероризма в Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

Въвеждайки нови санкции, които възпрепятстват доставката на гориво за руските военни в Сирия, САЩ се стремят да попречат на пълното изкореняване на тероризма в тази държава. Това се казва в разпространен в петък коментар на Министерството на външните работи на Русия, предаде агенция ТАСС, цитирана от "Фокус".

„Сега маските окончателно паднаха – става въпрос за откровен стремеж да се попречи на пълното изкореняване на терористите от сирийската земя“, подчертават от ведомството в отговор относно нововъведените ограничителни мерки на Вашингтон.

Русия показа изстрелване на крилата ракета "Оникс" в Чукотка

Телевизия "Звезда" на руското военно министерство показа кадри от изстрелване на свръхзвуковата противокорабна крилата ракета "Оникс" в...

От Руското външно министерство казват, че борбата с терористичната заплаха в Сирия ще продължи независимо че САЩ покровителстват екстремистите и окупират незаконно част от територията на страната, „възпрепятствайки прекратяването на сирийския конфликт“. Оттам също така решително осъдиха налагането на санкции.

„Руската страна отдавна отбелязва със загриженост, че Вашингтон „покровителства“ терористите от Джабхат ан Нусра и „Хаят Тахрир аш Шам“, снабдявайки ги с всичко необходимо и се опитва да ги прикрие от ударите, въпреки че те са преки наследници на Ал Кайда и са общопризнати като терористични организации“, добавят от Москва. „Въвеждайки санкции срещу руската компания „Совфрахт“ през 2016 г., която осигурява доставката на гориво в Сирия и като впоследствие блокира значителна сума от средствата ѝ (между другото, те все още не са върнати, т.е. са откраднати), американските власти освен това това се прикриваха с позоваването на желанието да се окаже натиск върху Русия в Кримски контекст“.

Както констатират от МВнР на Русия, санкциите, които американската администрация е въвела в четвъртък, са 75-тите, откакто САЩ са започнали да разрушават отношенията между Москва и Вашингтон през 2011 година.

„Оттогава американските инициатори на санкционния натиск над Русия не постигнаха никакви резултати“, резюмират руските дипломати. „Този път може да се каже, че са надминали себе си в собственото си безразсъдство“.

Развлекателен парк е новото бижу на Москва (СНИМКИ)

По бреговете на река Москва работниците довършват последните детайли по гигантския закрит увеселителен парк, който разполага със собств...

Припомняме, че американската администрация в четвъртък включи в черния списък пет кораба, една компания и три физически лица за доставка на гориво в Сирия за руските въоръжени сили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com