Руски бойни кораби ще участват в "учения" на територията на Иран

4405
Руски бойни кораби ще участват в "учения" на територията на Иран

Два руски бойни кораба са акостирали в неделя в иранското пристанище Анзали и ще "участват в съвместни военноморски учения по време на тридневния си престой в Иран", гласи информация на иранската агенция Фарс.

"Корабите "Волгодонск" и "Махачкала" пристанаха в пристанище Анзали следобяд на 9 август", гласи информацията. Според "Уошингтън Фрий бийкън" информацията била преведена от център към ЦРУ.

Франция се отказа да продава бойни кораби на Русия

Под натиска на международните си партньори Франция отмени доставката първия боен кораб „Мистрал” за Русия. Тя ще преразгле...

Военноморските учения се състоят едва седмици след като беше постигната ядрената сделка с Иран, за която се предвижда, че ще осигури на Техеран милиарди долари с падането на санкциите срещу някои леки ограничения, които ще бъдат въведени в иранската ядрена програма, информира БГНЕС.

От години Русия и Иран се сближават, делегации от двете страни редовно си разменят посещения, по време на които се подписват оръжейни сделки и други споразумения, насочени към укрепване на иранската ядрена програма. По-рано тази година Русия и Иран се споразумяха да започне изграждането на няколко нови ядрени реактора. Русия също е дала съгласието си за продажба на модерна зенитна ракетна система, която може да попречи на нападения от страна на западните армии.

Според ирански официални лица, цитирани от Фарс, руският боен флот акостира , носейки послание за мир и приятелство. Командващият руската ескадра ще проведе срещи с местни политически и военни представители в северната иранска провинция. Леван Ягариан, руският посланик в Техеран, е присъствал на церемонията по влизането на руските бойни кораби в пристанището и призовал към укрепване връзките между държавите в различни области.

Миналата седмица Али Фадави, командващ военноморските сили на Корпуса на революционната гвардия, отправи предупреждение към САЩ дори и да не помислят за военна акция срещу иранските интереси, защото отговорът щял да бъде "непредвидимо силен".

Русия изпраща бойни кораби в Средиземно море

В идните няколко дни Русия ще изпрати кораб антиподводница и крайцер-ракетоносец в Средиземно море на фона на подготовката на западни...

Той допълни, че в момента "иранските въоръжени сили са в най-висока степен на бойна готовност" и че "само тялото на мъртвия американски войник осъзнава мощта на ислямската революция". Майкъл Рубин, бивш съветник на президента и експерт по мрачни режими, заяви, че администрацията на Обама изначално разбира погрешно намеренията на Иран в светлината на наскоро подписаната ядрена сделка.

"Свидетели сме на нова голяма игра и Обама е толкова егоцентричен, че продължава да реди пасианс. Обама просто не разбира , че светът е пълен с диктатори, които се стремят да матират Америка. Това, на което ние гледаме като на компромис, те възприемат като слабост, която могат да използват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com