Сълзотворен газ срещу протестиращи в Хонконг, властите с предупреждение

1019
Сълзотворен газ срещу протестиращи в Хонконг, властите с предупреждение
Снимка: Getty Images/Guliver

Полицията за борба с безредиците използва сълзотворен газ срещу протестиращи в Хонконг на фона на мащабната обща стачка във финансовия мегаполис, която блокира голяма част от него, съобщава АФП.

Сблъсъците избухнаха в района Вонг Тай Син при опит да органите на реда да разпръснат демонстрантите, блокирали една от основните пътни артерии.

Стачка блокира работата на летището в Хонконг

Повече от 100 полета бяха отменени в Хонконг тази сутрин след като протестиращите срещу законопроекта за екстрадиция в страни без специ...

Припомняме, че над 100 полета бяха отменени в Хонконг тази сутрин след като протестиращите започнаха масова обща стачка.

Най-малко 105 полета бяха посочени като отменени на сайта за заминаващи на летището. След въпрос на АФП, говорител на летището не посочи причина за отмените на полети , но каза, че пътниците трябва да проверят дали полетът им заминава.

„Летищната администрация съветва пътниците да проверяват на сайтовете на своите авиокомпании най-новата информация за полета и да потеглят към летището само когато са потвърдени местата им и времето за полет“, се казва в изявлението на летището.

Лидерът на Хонконг Кари Лам обвини демонстрантите в опити да "унищожат" финансовия хъб. Протестите и напрежението в мегаполиса продължават вече два месеца.

Смея да твърдя, че се опитват да сринат Хонконг, напълно да унищожат прекрасния живот на повече от седем милиона души.", заяви Лам.

Нов масов протест в Хонконг въпреки предупрежденията на властите

Продемократичните активисти в Хонконг не се подчиниха на китайските власти и отново излязоха на протест по улиците на мегаполиса &ndash...

"Хонконг се счита за най-безопасния град в света. Но редица радикални действия го поставят в опасна ситуация", коментира Лам допълва, че някои участници в протестни акции хвърляха тухли и коктейли Молотов, обсаждат полицейски участъци и блокират работата на транспорта.

"Някои хора хвърлиха национално знаме в морето, други призоваха за революция. Такива действия застрашават принципа "една държава - две системи, просперитетът и икономиката на Хонконг", обяснява тя.

В същото време Кари Лам отново отказва да подаде оставка, като подчертава, че тя и нейните колеги са отговорни за 7,5 милиона жители на този специален административен регион.

Тя призовава всички да оставят настрана разногласията и да постигнат бързо възстановяване на обществения ред.

Преди няколко седмици избухнаха масови протести срещу законопроект, иницииран от местните власти, който има за цел да създаде механизъм за екстрадиция от Хонконг в континентален Китай за лица, заподозрени в нарушаване на законите на КНР.

Китай: САЩ са намесени в протестите в Хонконг

САЩ вероятно са замесени в създаващите хаос протести в специалния административен район на Китай Хонконг, това смята от външното минист...

Под натиск от страна на обществеността, Лам обяви решението за премахване на законопроекта от дневния ред, но това не спря вълната от антиправителствени протести.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Земетресение от 4,6 удари Северен Иран

Ще има ли нов ирански отговор срещу Израел? Коментар от Техеран след взривовете в Исфахан (ВИДЕО)

МААЕ: Няма поражения по ирански ядрени обекти

Ердоган призова за запретване на ръкавите и спиране на клането в Ивицата Газа

Атаката е скромна, Израел може и да не застане зад нея: Говори проф. Владимир Чуков

Няма нищо: Първото официално послание на Иран след взривовете в Исфахан

Високо замърсяване на въздуха: Пясъчна буря обхвана Йерусалим

В Индия започнаха най-продължителните избори в света

"Империята отвръща на удара": Израел удари обект на Иран

Земетресение от 5,6 разтърси Турция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com