Тайфунът Саола обърка въздушния трафик и електроснабдяването в Япония

1010
Тайфунът Саола обърка въздушния трафик и електроснабдяването в Япония
Снимка: Getty Images/Guliver

Тайфунът Саола, което се движи през Тихия океан по протежение на японския архипелаг, предизвика нарушение във вътрешните въздушни полети и прекъсване на електрозахранването в няколко префектури на страната.

Според местни авиокомпании поне 55 вътрешни полета вече са били отменени заради лошото време.

Тайфун донесе проливни дъждове в Япония

Тайфун „Саола“ се спусна към най-южната островна верига на японския остров Окинава, носейки проливен дъжд. Местните власти ...

Както посочват японските енергийни компании, заради Саола е изключено електричеството на повече от 40 000 жилищни сгради в южната и югозападната част на страната. Постепенно електроенергията в тези региони се възстановява. Властите в редица градове също предупреждават за възможни наводнения и свлачища и препоръчва хората да напуснат домовете си. Според противопожарната служба в префектура Миядзаки, най-малко двама души са пострадали от стихията.

Сега тайфунът Саола се движи на север по протежение на японските острови. В зоната на тайфуна скоростта на отделните пориви надвишава 30 метра в секунда. Очаква се от сутринта на понеделник тайфунът да премине през северния остров Хокайдо и да започне да се отдалечава от японските територии.

Миналата седмица тайфунът Лан удари Япония и доведе до смъртта на петима души и 85 ранени. Десетки хиляди хора в различни региони на страната получиха инструкции за евакуация поради опасност от наводнения. Тайфунът Лан причини масови смущения във въздушния и железопътния трафик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com