Тайландските синоптици предрекоха страшни жеги през април и май

4932
Тайландските синоптици предрекоха страшни жеги през април и май
Снимка: Thinkstock

По данни на тайландския Департамент по метеорология, публикувани в сряда, през месеците април и май страната ще бъде връхлетяна от аномални горещини. Температурите ще достигнат 44 градуса на сянка.

Департаментът препоръчва на гражданите да бъде проверено своевременно състоянието на вентилационните системи и климатиците. Препоръчва се на хората със сърдечно-съдови заболявания през този период да са в проветриви или охлаждани помещения и да си приготвят необходимите лекарства.

Един загинал и 7 ранени при избухване на граната в Южен Тайланд

Един човек загина, а седем бяха ранени в резултат на експлозия на граната в ресторант в провинция Сонгкхла в Южен Тайланд, съобщи местн...

Времето между средата на април и края на май по принцип е най-горещото в Тайланд. Но във връзка с глобалното затопляне и явлението „Ел Ниньо”, през последните години дневните температури през април и май често надвишават с 5-10 градуса средните исторически стойности.

И през 2015 година през този период дневните температури достигаха 40-44 градуса, на места и до 48, а след това чак до ноември се задържаха около 34-37 градуса, снижавайки се до „прохладните” 25-27 градуса само по време на дъжд или през нощта.

В средата на април в Тайланд се празнува масово Сонгкран – традиционната будистка Нова Година. Обикновено по това време се организират масови улични празненства с участието на много чужди туристи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com