Тръмп и Ким Чен Ун започнаха същинските преговори, не пуснаха знакови репортери на вечерята им

959
Тръмп и Ким Чен Ун започнаха същинските преговори, не пуснаха знакови репортери на вечерята им
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун започнаха втората си среща в рамките на двудневните преговори в Ханой, предаде БГНЕС.

Преди старта на разговора Тръмп каза, че "не бърза за никъде" по въпроса за унищожаването на ядрените оръжия на Северна Корея, защото резултатите от преговорите щели да проличат в дългосрочен план. "Скоростта не е важна за мен", заяви американският президент. Според него, много по-важно било да бъде договорено "правилното" споразумение за премахването на оръжията.

Тръмп имал "много добър диалог" с Ким Чен Ун

Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи диалога си със севернокорейския лидер Ким Чен Ун при първата им среща във Виетнам като "много ...

Същевременно Ким Чен Ун заяви следното: "Ще направя най-доброто, на което съм способен, за да постигнем добър резултат". Кореецът нарече срещите с Тръмп "страхотен диалог" и каза, че двамата вървят рамо до рамо по пътя.

Всичко това се случи на фона на новината, че Белият дом не е разрешил на редовните кореспонденти към американското президентство на Reuters, AP, Bloomberg и Los Angeles Times да отразят миналата вече вечеря на Тръмп с Ким Чен Ун, защото вечерята била много чувствително събитие, според говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Екипът е присъствал, когато Тръмп и Ким са се срещнали в началото и са стиснали ръце, информира Агенция "Фокус". По време на тази кратка интимна среща, докато камерите са работели, кореспондентът на Reuters Джеф Мейсън е попитал Тръмп какво иска да постигне от срещата и дали се е отказал от настояването си за денуклеаризация на Северна Корея. Тръмп е отговорил с "не" на втория въпрос и е дал по-дълъг отговор на първия.

Веднага след него, репортерът на AP Джонатън Лемайър е попитал Тръмп дали очаква да се сложи край на Корейската война. Тръмп е отговорил: "Ще видим". Той е попитал Тръмп и дали има мнение за изслушването на адвоката му Майкъл Коен, което беше планирано за сряда. Тръмп се е намръщил и е поклатил глава.

Много демократи поискаха от Тръмп да убеди Ким Чен Ун да бъде сложен край на Корейската война

Близо две дузини членове на Демократическата партия в Камарата на представителите на САЩ представиха резолюция, призоваваща за официале...

В писмено съобщение Сандърс е обяснила, че "поради чувствителната природа на срещите ние ограничихме броя на журналистите, отразяващи вечерята. Продължаваме да уточняваме отделни аспекти от тази историческа среща и винаги ще работим тъй, че де сме сигурни, че американските медии имат колкото е възможно по-голям достъп".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Ердоган се закани Нетаняху да не избяга от отговорност

Иранският президент се закани да унищожи Израел, ако атакува

Израелската армия: Важен член на ПВО звеното на "Хизбула" е убит при удар в Ливан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com