В Афганисатн ликвидираха лидер на талибаните

1501
В Афганисатн ликвидираха лидер на талибаните
Снимка: Getty Images / Guliver

Един от лидерите на радикалното движение „Талибан” молла Шах Вали е бил убит в Южен Афганистан при въздушен удар в провинция Хелманд, съобщи телевизионният канал „Толо нюз” като се позова на националния директорат по сигурността на страната.

По данни на медията, Шах Вали е командвал специалните части на талибаните, т.нар. „червена група” и участвал в контрабандата на наркотици.

Поне шест жертви при взрив в афганистанския град Джелалабад

Шестима души са загинали при взрив, предизвикан от атентатор самоубиец на митинг в подкрепя на афганистанския президент Ашраф Гани в из...

„Освен че е замесен във взривове и нападения, той е участвал и в контрабандата на наркотици и завземането на земи в различни части на провинцията. Освен това, той е замесен в нападенията срещу силите за сигурност в провинциите Гур, Урузган, Кандахар”, цитира телевизионният канал заявление на директората.

Според него, в същата операция в провинцията са загинали още двама командири на движението, но имената им не се уточняват.

Афганистанската агенция Хама прес отбелязва, че главната цел на нанесените в Хелманд удари са били лаборатории за производство на наркотици.

Радикалното движение „Талибан” по-рано завладя значителна територия в селските райони на Афганистан и напада големи градове. В Афганистан действа и терористичната групировка „Ислямска държава”.

За 16 години американският Конгрес е заделил 680 млрд. долара за войната в Афганистан

Военната операция на САЩ в Афганистан е струвала досега на Вашингтон почти 680 млрд. долара. Това съобщи в петък изпълняващият длъжност...

Президентът на Афганистан Ашрафх Гани съобщи на 1 декември, че от ИД вече са отвоювани 9 провинции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com