X
 
 

В Шри Ланка въведоха извънредно положение

623 0
В Шри Ланка въведоха извънредно положение
Снимка: Getty Images/Guliver
Властите на Шри Ланка въведоха извънредно положение, което ще влезе в сила днес в полунощ. То е вследствие на смъртоносните великденски нападения, съобщиха от администрацията на президента, цитирани от световните агенции.

Специалните мерки се въвеждат, "за да могат полицията и трите действащи сили в страната да осигурят обществена безопасност", се казва в изявлението, което се отнася до армията, флота и военновъздушните сили.

Жертвите на атаките в Шри Ланка се увеличават, полицията е знаела за атентатите предварително

Броят на жертвите на осемте взрива в Шри Ланка се увеличи до 290 души, съобщи БГНЕС. Пострадалите са 500. Преди това се съобщаваше за 2...

Над 1000 военнослужещи са разположени за осигуряване на сигурност в Коломбо – търговската столица и най-големия град на Шри Ланка, отбелязва още БГНЕС.

Извънредното положение бе въведено и заради новооткритите от полицията 87 детонатори за бомби на територията на главната автогара на Коломбо.

Припомняме, че най-малко 290 души бяха убити, а стотици бяха ранени в осем взрива в Шри Ланка на Великден, като експлозиите покосиха няколко църкви и хотели в Коломбо и други градове.

Actualno.com

Етикети: