Властите извършват обиски във ВВС базата в Инджирлик

1404
Властите извършват обиски във ВВС базата в Инджирлик
Снимка: Getty Images/Guliver

Двама действащи прокурори, съпроводени от полицаи, извършват обиски в турската ВВС база Инджирлик, съобщи Анадолската агенция.

Базата се използваше от САЩ за удари срещу терористичната групировката „Ислямска държава“ в Сирия, информира още AFP.

Простреляха зам.-кмет на Истанбул в главата

Зам.-кмет в Истанбул е бил прострелян в главата и се намира в критично състояние. Неизвестен нападател е стрелял по заместник-кмета на ...

В същото време по-рано бе арестуван висш ВВС генерали и други високопоставени военни от базата, заподозрени, че са подкрепяли военния преврат.

Междувременно стана ясно, че държавните служители са под забрана да пътуват в чужбина, цивилните граждани ще трябва да носят в себе си извлечения за социалните си осигуровки, предаде БГНЕС.

Ограниченията са валидни абсолютно за всички граждани на Турция и се въвеждат заради разследванията на метежа. Държавните служители ще могат да напускат страната само при условие, че са командировани и представят заповедта за това от работното си място.

Това касае както притежаващите зелен паспорт, за който не се изисква виза, така и тези със сив документ. Според турските закони, право на зелени паспорти със специален печат имат бивши депутати, министри и заместници, кметове и др. висши чиновници, както и съпругите им. Сивите се издават на военни, спортисти и други служители, които временно пребивават в чужбина.

Китай иска стабилност в Турция, притеснява се за Близкия изток

Китай се надява, че Турция ще остане сигурна и стабилна. Това заяви говорител на китайското външно министерство в понеделник във връзка...

Заради въведените изключителни мерки за сигурност по летищата, пътуващите трябва да се явяват за контрол 5-6 часа по-рано. Отменят се до второ нареждане и годишните отпуски на държавните служители, а онези, които вече ги ползват, трябва да ги прекъснат и незабавно да се върнат на работа.

Заповедта с подписа на премиера Бинали Йълдъръм е публикувана в днешния брой на Държавен вестник. Тя касае общо 3 339 086 души, сред които са 2 489 688 чиновници, 278 088 работници и 571 330 служители с друг статут.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com