Властите на Москва не виждат края на битката с COVID-19

1279
Властите на Москва не виждат края на битката с COVID-19
Снимка: iStock/Guliver

Заместник-кметът на Москва Анастасия Ракова заяви, че все още не се вижда край на борбата с пандемията от коронавирус, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

В същото време властите в руската столица очакват да победят коронавируса през следващите няколко месеца, включително чрез стартиране на ваксинацията.

Масова ваксинация срещу COVID-19 започва в Москва

На желаещите да се предпазят от заразяване с коронавирус ще бъде поставена първата регистрирана в Русия ваксина „Спутник V“...

"Вече девет месеца се борим с тази инфекция. Нашият маратон продължава, докато засега не му се види края", каза Ракова в понеделник на XIII Всеруската научно-практическа конференция с международно участие "Медицина и качество - 2020". В същото време Ракова изрази надеждата, че е възможно епидемията в Москва да бъде победена през следващите няколко месеца, тъй като вече е започнала масова ваксинация.

"Пандемията е време на предизвикателства, с които целият свят, включително нашата страна и градът, се сблъскаха за първи път. За да се справим с тези предизвикателства, трябваше да преустроим изцяло цялата здравна система на града", каза заместник-кметът.

Най-важното в този процес беше "скоростта на реакция и бързата промяна във всички установени правила", каза тя. "Вероятно системата на здравеопазването никога не е трябвало да се променя толкова бързо и да взима нови решения. Важно е не само да бъдем готови за бърза промяна на правилата на играта, технологиите и методите, отчитайки променящата се ситуация. Изключително важно е тези технологии да бъдат въведени възможно най-бързо в работата на лекаря," добави заместник-кметът.

По думите й в Москва функциите на здравната система са сериозно разширени - тя поема отговорност не само за лечението на пациента, но и за неговото санитарно и епидемиологично осигуряване.

Нови ограничения в Москва, очаква се влошаване на ситуацията с COVID-19

Кметът на Москва Сергей Собянин въведе нови ограничения заради коронавируса. Той отбеляза, че в града се наблюдава значително увеличени...

"В началото на пандемията трябваше да формираме нова система за управление на всички процеси. <...> Цялата работа, започвайки със съмнения и осигуряване на лекарства, се организира за всеки отделен пациент. В центъра на системата е човекът. За нас беше много важно в началото да осигурим пълна подкрепа за пациента. ", - подчерта тя.

Според Ракова всички нови технологии, въведени в здравната система по време на пандемията, "ще бъдат полезни и в мирно време". Те спестяват значително време за лекарите. Регистрите, които в момента се съставят за пациенти с коронавирус, ще бъдат полезни в бъдеще за пациенти с грип и други инфекциозни заболявания.

"Пандемията е не само време на предизвикателства, но и нови възможности, от които се опитахме да се възползваме, мисля, на 100%. <...> Едва през януари тази година на международна конференция обсъдихме перспективите за въвеждане на изкуствен интелект. Но дойде пандемията постави всичко на мястото си. Днес изкуственият интелект, дигиталното зрение се превърнаха в рутинна функция на здравеопазването в Москва "- каза заместник-кметът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Ново мощно земетресение удари Тайван (ВИДЕО)

Убити и ранени при удар по газов комплекс в Ирак

Колата на израелски министър се преобърна, той е в болница (ВИДЕО)

"Борба между потисници и потиснати": Турският външен министър за спора между израелци и палестинци

Вместо да се срещне с Путин, Ердоган отива в САЩ през май

Да сме партньори, а не съперници: Си Дзинпин към Блинкен

Пекин: Китайски шпионаж в Германия? Чиста измислица

Жена от Южна Корея се влюби във фалшив Илон Мъск и му даде 50 000 долара

Путин потвърди, че ще посети Китай - ето кога

Пожар пламна на товарен кораб, пътуващ към България (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com