Вулкан обърка плановете на туристите на остров Бали

4909
Вулкан обърка плановете на туристите на остров Бали

Международното летище на Бали е затворено до четвъртък заради изригването на вулкан, който бълва облаци от пепел. Вече над 100 полета до популярния сред туристите от цял свят индонезийски остров бяха отложени.

Летището бе затворено във вторник вечерта заради гъстите облаци от пепел, които заплашват сигурността на полетите. Те идват от вулкана Ринджани, който се издига на височина над 3700 метра над близкия оствов Ломбок. Според властите, ситуацията е „под контрол”.

Светеща синя лава изригва от индонезийски вулкан (ГАЛЕРИЯ)

Индонезийски вулкан изхвърля лава в електрическо синьо. Той е заснет от Рувим Ву, съобщава businessinsider.com Независимо че изглежда ...

Вулканът Ринджани е един от 129-те активни вулкана на архипелага, разположен на тихоокеанския „Огнен пръстен” – вулкани около Тихия океан по границата на тектонските плочи и сеизмични разломи.

Общо 106 полета на разположения на 8 градуса южно от екватора остров бяха отменени в сряда, включително 59 международни. Островът привлича милиони почитатели на красиви плажове и други забележителности през цялата година. Пепелта от друг вулкан в региона затвори летището в Бали през юли. Това стана в разгара на активния туристически сезон и блокира хиляди туристи.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...