Въоръжената сирийска опозиция потвърди участието си в срещата в Астана

1388
Въоръжената сирийска опозиция потвърди участието си в срещата в Астана
Снимка: Getty Images/Guliver

Представители на въоръжената сирийска опозиция потвърдиха участието си в международната среща в Астана за урегулиране на ситуацията в Сирия, съобщи днес казахстанският външен министър Кайрат Абдрахманов.

„Засега те потвърдиха участието си, но окончателна информация ще имаме вероятно в началото на следващата седмици", заяви той.

ООН официално обвини Дамаск за химическата атака в Хан Шейхун (ВИДЕО)

Разследващият екип на военни престъпления към ООН обяви, че има доказателства, че сирийските правителствени сили са извършили атаката с...

Абдрахманов издаде още, че в събота е провел работна среща с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, на която са били обсъдени въпросите за предстоящата международна среща за Сирия.

"Турската страна потвърди активното си участие като гарант на Астанския процес в следващия кръг от преговори, заместник-министърът на външните работи на Турската република ще ръководи делегацията", потвърди министъръ т.

Шестата международна среща за Сирия ще се проведе в Астана на 14-15 септември. На 13 септември, ден преди началото на преговорите, експертите на страните гарант ще вземат участие в заседание на съвместната работна група в казахстанската столица.

По време на срещата се планира разглеждането на редица документи, регламентиращи дейността на силите, контролиращи ескалацията, както и обсъждането и съгласуването на силите в Идлиб. Освен това се очаква страните да приемат съвместно споразумение относно защитата от унищожение на сирийски исторически паметници, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Асад поздрави армията за края на джихадистската обсада в Дейр Езор

Сирийският президент Башар Асад поздрави правителствените войски, които сложиха край на дългогодишната обсада от „Ислямска държав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com