Възможно ли е инкубационният период на коронавируса да е по-дълъг от 14 дни

4903
Възможно ли е инкубационният период на коронавируса да е по-дълъг от 14 дни
Снимка: Getty

Евакуирана от град Ухан американка показва положителни резултати за коронавирус, след като при заминаването си от Китай е имала отрицателни изследвания за вируса. Това става ясно от статия на The Wall Street Journal

Става въпрос за жена от Сан Диего, която е пристигнала във военната база там с полет от Ухан, в който са били евакуирани чужденци.

На какво се дължи резултатът - грешка при изследванията или е възможно коронавирусът има по-дълъг инкубационен период от обявеното от учените? 

В същото време The Independent публикува изследването на учени в Китай, според които инкубационният период на коронавируса може да стигне до 24 дни. Това е с 10 дни повече от 14-дневния инкубационен период, който се смяташе, че се наблюдава при новия коронавирус, цитира изданието Агенция "Фокус".

Изследването е било проведено от екип, начело с доктор Джонг Наншан, който изследвал и случаи при предишната епидемия с вид коронавирус - т.нар. "САРС". При него през 2003г. загинаха над 700 души. 

Според официалната информация на здравните власти и СЗО в момента инкубационният период на коронавирус 2019-nCoV е 14 дни. Той беше определен на база проучвания на друга разновидност на коронавируса – "МЕРС".

На база на тази информация властите в Европа, включително и в България, поставят под карантина и наблюдение всеки, пътувал до азиатските страни, поне 14 дни.

Все още по-дългият инкубационен период на вируса е само съмнение, непотвърдена информация.

Карикатура от Дания за коронавируса разяри Китай (СНИМКА)

Датски вестник отказа да се извини на Китай за сатирична карикатура, посветена на новия смъртоносен коронавирус, убил вече повече от хи...

Съмнения за това се появиха още по-рано, при публикуването на друго изследване в Китай на екип учени - със заглавие: "Клинични характеристики на новата инфекция от коронавируса от 2019 г. в Китай".

Според информацията, проучването е на база изследванията на проби от 1099 пациенти, заразени с коронавируса от 522 болници в 31 провинции в Китай.

Та учените открили, че само 1,18% от всички пациенти са имали "директен контакт с диви животни". Мнозинството от останалите пациенти са били заразени от други хора в град Ухан.

Повече от 80% от пациентите са развили лимфопения, което е състояние, при което се наблюдава понижен брой на специфични бели кръвни телца, част от човешката имунна система. Това е състояние, което често се наблюдава при треска, и обикновено преминава след като пациента започне да се възстановява.

Проучването още веднъж установява, че вирусът се предава много лесно и бързо от човек на човек. Тази информация идва малко след като Китай регистрира 97 нови смъртни случая в резултат от вируса в рамките на денонощие, и над 3 хиляди нови заразени.

Коронавирусът взе най-много човешки жертви досега в рамките на денонощие

Само през изминалото денонощие в Китай са починали 103 души от пневмонията, предизвиквана от новия коронавирус, информира БГНЕС, позова...

Това опроверга твърденията на китайските власти, че опитите за ограничаването на разпространението на заразата на този етап са успешни.

Какво знаем до момента за коронавируса: ВИЖТЕ В ТЕЗИ СТАТИИ

Кой е горещият телефон в България, на който можете да звъните при върпоси, свързани със заразата, ВИЖТЕ ТУК.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Ново мощно земетресение удари Тайван (ВИДЕО)

Убити и ранени при удар по газов комплекс в Ирак

Колата на израелски министър се преобърна, той е в болница (ВИДЕО)

"Борба между потисници и потиснати": Турският външен министър за спора между израелци и палестинци

Вместо да се срещне с Путин, Ердоган отива в САЩ през май

Да сме партньори, а не съперници: Си Дзинпин към Блинкен

Пекин: Китайски шпионаж в Германия? Чиста измислица

Жена от Южна Корея се влюби във фалшив Илон Мъск и му даде 50 000 долара

Путин потвърди, че ще посети Китай - ето кога

Пожар пламна на товарен кораб, пътуващ към България (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com