Маратонците в Bestefficient Challenge на Actualno ВКЪЩИ - Категория "Най-прогресиращ"

7574
Маратонците в Bestefficient Challenge на Actualno ВКЪЩИ - Категория "Най-прогресиращ"
Снимка: Bestefficient

Последната група участници в Предизвикателството на Bestefficient и Actualno ВКЪЩИ това лято, която ви представяме с по три блиц въпроса, е в най-философската категория - тази за личен прогрес. В хода на четирите седмици на Предизвикателството участниците, които категоризирахме тук, показаха развитие понякога видимо и гръмко, друг път - по-вътрешно и тихо, но общото е веруюто, че „[фитнесът] не е състезание да бъдеш по-добър от някой друг, а да бъдеш по-добър от себе си“.

Така тук се озоваха Люба, Мартин, Мимс, Краси и Алекс Георгиев, заедно с треньора си – Стефан Терзийски, който както винаги е до тях 😊 (Впрочем той бяга в състезанието, заедно с всички, просто резултатите му остават редакционна тайна).

 

Люба Овчарова

Люба е създател на Сричка.БГ. Обича да срича и на слънце да се препича. Пътува, спортува и малко се срамува. Мотото й е "Без болка няма прогрес".

Люба, как се мотивираш да тренираш и към какво се стремиш в спорта?

Водещата мотивация е поддържането на добра форма (физически и здравословно). Също така спортът за мен е средство за справяне със стреса.

Кой е най-ценният урок, който си получавала от своя треньор?

Най-ценният урок за мен е, че когато сме в залата, ние се състезаваме единствено със себе си и че винаги може още.

Кое е твоето ВКЪЩИ?

Навсякъде с любимите хора.

 

Краси Стойчева

Краси, как се мотивираш да тренираш и към какво се стремиш в спорта?

Занимавам се със спорт от 21 години. Обичам движението и не си представям живот без него.

Кой е най-ценният урок, който си получавала от своя треньор?

Моят треньор ми показа, че с правилен режим на хранене и тренировка нещата се постигат пъти по-лесно, стига да си постоянен.

Кое е твоето ВКЪЩИ?

Моето вкъщи е залата, водата и пистата за бягане. Спортът е моят дом!

 

Мартин Грънчаров

 

Мартин е юрист, зает в дебрите на инвестиционното посредничество. Латентен пътешественик, кулинар и доброволец. Спортува активно от скоро. В "предизвикателството" е за първи път.

Марти, как се мотивираш да тренираш и към какво се стремиш в спорта?

От позиция на времето е лесно да отговоря какво ме мотивира да тренирам — мотивират ме резултатите, които според моите приятели са видими.

Стремя се да се чувствам и да изглеждам добре, харесва ми процесът.

Кой е най-ценният урок, който си получавал от своя треньор?

За мен спортът като процес е повече работа отколкото удоволствие. Затова и като всяка работа, той трябва да бъде добре планиран, комуникиран и изпълняван от професионалисти. Всички познават Стефан и знаят, че той има академично спортно и педагогическо образование, което в днешната фитнес действителност някак се неглижира. Най-ценният урок за мен е отношението и уважението на Стефан към хората, с които работи. За да мотивираш някого, той трябва да ти вярва, а той успява да го постигне с неговата харизма, търпение и отвореност. Харесва ми, че със Стефан си говорим. Говорим си по време на тренировките и извън тях. Усещам, че мога да го попитам и да му кажа всичко.

Кое е твоето ВКЪЩИ?

За мен вкъщи е онова, което психолозите наричат „зона на комфорт“ или иначе казано, там където се чувствам добре и защитен. На този етап от живота ми, най-отчетливо това са апартаментът, в който живея, работното ми място и залата. Най-интересното е, че за три месеца в Спартак намерих приятели и вече се чувствам част от общност. Стефан умее да създава екипен дух, настоящото предизвикателство е добър пример за това.

 

Александър Георгиев

Той е програмист, геймър, бивш спортист - занимавал се е главно с футбол и лека атлетика. Обича да кара ски, колело и да хапва от дюнерите на пазара "Иван Вазов".

Сашо, как се мотивираш да тренираш и към какво се стремиш в спорта?

Моята мотивация идва главно от желанието ми за физическо и психическо здрав. С годините разбрах, че чрез спорта съм много по-продуктивен във всичко, което правя. Също така ми дава енергия и ме кара да се чувствам добре през останалото време. Другата ми мотивация е моето момиче, за което се стремя да съм в добра форма, тя винаги ме подкрепя в това да тренирам редовно.

Кой е най-ценният урок, който си получавал от свой треньор?

Може би най-ценният урок, който съм получавал от моя треньор Стефан е постоянството, за да успееш в каквото и да е, постоянството е задължително.

Кое е твоето ВКЪЩИ?

Моето вкъщи в там където съм с близките си хора и мога да бъда 100% себе си, да си почивам и да работя на спокойствие.

 

mims

 

Тя е #НаСимеонЛеляМу. ПР джедай мастър. Обича Гърция, Дубровник и Рим, Lindor-чета, бургери и фитнес. Мотото й е (цитат от песен на Aerosmith) "I am good. But when I am bad I`m even better"!

Как се мотивираш да тренираш и към какво се стремиш в спорта?

Хиперактивна съм и ако не изразходвам част от енергията физически, залитам в работохолизъм, а това не е добре нито за човечеството, нито за мен! 😊 Освен това треньорът ми от над 5 години насам Стефан е добър психолог и педагог (може и нещо в школата на ЦРУ да е изкарал, знае ли се...), та владее силата!

На Спартак Стефан има доста клиентки, които са с по едно, даже две деца и работа на пълен работен ден и някак съумяват да идват да тренират 4-5 пъти седмично, така че... Какво оправдание бих могла да имам аз да не го правя?!

Кой е най-ценният урок, който си получавал от своя треньор?

-          😆 „може да си семка, но ще се бориш като за пакетче!“

-          „липсата на прогрес е регрес“ (даже на латински го знам 🤓)

-          ☝️😎 най-важното е да не са ти леки тежестите, защото ако „ще блъскаш във фитнеса“, трябва да е като хората!

Кое е товето ВКЪЩИ?

Напоследък: там, където е котката ми (Миши ❤️), но се чувствам най-добре когато пътешествам, комфортно ми е в хотел (Hilton, например), любим ми е градският туризъм, особено в столици с метро – като Лондон. Обичам да пътувам и по-екзотично (снимката е на ферибота от Танжер за Испания ).

 

The Stefan

 

 

Люба, Мартин, Мимс, Краси и Алекс Георгиев са част от Bestefficient Challenge на Actualno ВКЪЩИ през август 2020 година с Треньор на отбора Стефан Терзийски.

 

Стефан Терзийски, фитнес експерт и основател на Bestefficient ™

За мен Google знае: Магистърска степен "Фитнес, Спорт, Здраве" Диететика - специализация във Франция
Кондиционна тренировка на професионални спортисти в Париж
Онлайн тренировки и консултиране – http://bestefficient.com/bg

Ти трябва да знаеш: Обичам професията си и за мен всеки човек,
който избере да работи с мен и всеки случай е специален :)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com