X
 
 

Анкара: Турция е последната стена между Европа и тероризма

795 0
photo of Анкара: Турция е последната стена между Европа и тероризма
Снимка: iStock/Guliver
Турция е последната стена между Европа и тероризма. Това заяви Министерството на отбраната на страната, цитирано от англоезичното издание на турския вестник Hurriyet.

„Турция защитава не само собствените си граници, но и границитТурция е последната стена между Европа и тероризмае на НАТО. Сигурността на Турция е сигурността на цяла Европа, включително и на НАТО“, се казва в изявление на Министерството.

„Трябва да се знае, че Турция, като последната стена между Европа и тероризма, се бори с тероризма на фронтовата линия“.

Златото в Турция поскъпна, депозитите в благородния метал скочиха

Цената на грам злато в Турция се покачи с 14,1% спрямо година по-рано от януари до септември, а златните депозити в страната достигнаха...

В изявлението се осъжда резолюцията на Камарата на представителите на САЩ, признаваща твърденията на Армения за събитията от 1915 г. и резолюцията на френския парламент относно операцията в Сирия в Турция.

„Турция осъжда резолюцията на Камарата на представителите на САЩ, която призна т. нар. Арменски геноцид, без да взема предвид историческите факти и Френското национално събрание, което декларира подкрепа за терористичната организация Кюрдска работническа партия и нейния сирийски клон – Отрядите за народна самоотбрана, и я описва като съюзник и се надяваме, че тези исторически грешки ще бъдат коригирани скоро".

В изявлението, цитирано и от агенция "Фокус", се казва, че резолюцията на САЩ за Армения и законопроектът за подкрепа на санкциите срещу Турция противоречат на споразумението между Анкара и Вашингтон, постигнато по отношение на Сирия и духа на НАТО.

Министерството заяви също, че резолюцията на френския парламент относно операцията на Турция в Сирия не е „нищо друго, освен опит за изкривяване на истината и скриването ѝ от световното обществено мнение, особено от френските граждани“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители