X
 
 

Арестуваха директора на сръбските железници, взел 10 хил. евро подкуп

899 0
Арестуваха директора на сръбските железници, взел 10 хил. евро подкуп
Снимка: БГНЕС
Директорът на Сръбската железница е арестуван заради подкуп, съобщи на пресконференция сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, цитиран от БГНЕС.

При акцията са арестувани още трима души - член на надзорния съвет на държавното дружество, и двама адвокати.

Унгария затяга контрола по границата със Сърбия

Унгарското правителство е наредило увеличаване броя на полицаите и войниците по границата със Сърбия поради засилване на потока от мигр...

Според Стефанович директорът на железницата е получил 10 хил. евро от като награда за корупционни дейности при отчуждаването на земи около бъдеща автомагистрала. Сумата е предадена от посредник в помещение, намиращо се в сградата на железницата.

"В момента на ареста, полицията намери предадените пари у заподозрения", допълни вътрешният министър и добави, че 10-те хиляди евро вероятно са били само част от целия подкуп.

Адвокатите пък са били арестувани по подозрение за корупционни дейности, след като със знанието и участието на директора на железниците са прибирали многомилионни комисионни, а впоследствие са делили парите помежду си.

"Всички са задържани за 48 часа. Очаква се специализираната прокуратурата изслуша показанията на заподозрените в следващите дни и да предприеме допълнителни мерки в рамките на своята юрисдикция", завърши Стефанович.

Сърбия - на първо място в Европа по смъртност заради мръсния въздух

Сърбия е на първо място в Европа по вредни ефекти от замърсяването, основно от замърсения въздух и девета в световен мащаб, сочат резу...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално