Атина готова за фалит, ако няма споразумение с кредиторите

4960
Атина готова за фалит, ако няма споразумение с кредиторите
Снимка: Getty Images/Guliver

Правителството на Гърция се готви да обяви фалит по държавния дълг, ако не може да постигнех споразумение с международните кредитори до края на април, съобщи на интернет сайта си вестник "Файненшъл Таймс".

Правителството, у което парите за заплати на държавните служители и за пенсии бързо свършват, е решило да се откаже от 2.5 млрд. евро от МВФ, които трябва да бъдат преведени през май и юни, ако не бъде постигнато споразумение, казаха осведомени за плановете на гръцките власти източници. "Стигнахме "до края на пътя. Ако европейците не прехвърлят пари от фонда за финансова помощ, няма да има друга алтернатива, освен фалит", каза за ФТ представител на гръцкото правителство, пожелал анонимност.

Както отбелязва изданието, фалитът на Гърция ще бъде безпрецедентен удар за еврозоната и предупреждението за предстоящ фалит, може да е тактически ход на преговорите в опит на гръцкото правителство да постигне възможно най-благоприятни условия от кредиторите. Правителствата на европейските страни също така готвят извънредни мерки в случай на фалит на Гърция, пише "Файненшъл Таймс".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com