X
 
 

Атина иска Турция да признае престъпления срещу арменците и гърците

Президентът на Гърция Прокопис Павлопулос призова днес Турция да признае „престъпленията на предишните режими” срещу арменците и гърците, пише „Катимерини”, цитиран от БГНЕС.

След срещата си с арменския президент Армен Саркисян в Ереван Павлопулос подчерта, че подобна стъпка ще бъде в интерес на Турция, която определи като „приятел и съсед”. Според него, ако Анкара „прояви смелост да се извини” за престъпленията срещу човечеството, извършени от предишни лидери срещу арменци и гърци, това ще стабилизира позицията ѝ на международната арена.

Турция привиква американския посланик в Анкара заради признаването на арменския геноцид

Турция привиква американския посланик в Анкара заради резолюцията, приета от Камарата на представителите на САЩ, която официално призна...

Гърция приветства факта, че международното признаване на геноцид срещу арменците се разширява.

Павлопулос подчерта, че Гърция иска да развива приятелски отношения с Турция и подкрепя нейното бъдещо членство в ЕС, но това предполага зачитане принципите на международното право и европейското законодателство.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Tozi gyaur da se izvini za prestapleniata i sre6tu turcite v Zapadna Trakia
  • муспи 1 муспи преди 1 седмица Профил на трол?
    А вестник Днес пише: България настоява да бъде признато 500 вековното присъствие за геноцид. ББ се обадил на султана, и му казал ребром, че когато турция е заприсъствала, България е била 3 милиона и половина, колкото и другите големи европейски страни, при оттеглянето им България е станала 1 и половина, докато другите са станали по 40, 50, 60, и никакво сравнение не може да има с гърчолята и арме виж още ›› нските семити. Султана му казал, че със Станишеф се разбирахме къде по добре, а и той беше прети, а ти си ром.