Близо половината от младите румънци проверяват телефона си до 200 пъти на ден

3505
Близо половината от младите румънци проверяват телефона си до 200 пъти на ден

Мобилните връзки са с все по-голямо значение за личния и бизнес живот на румънците. Клиентите на румънските мобилни оператори вземат своите мобилни устройства навсякъде със себе си, проверяват ги по няколко пъти на ден и много често използват по няколко мобилни устройства едновременно, според проучване на EY Romania.

62 процента от притежателите на смартфони в Румъния, 23 процента от собствениците на обикновени мобилни телефони и 18 процента от притежателите на таблети използват своите мобилни устройства между 2 и 6 часа на ден.

Нещо повече – 2/3 от респондентите в проучването признават, че проверяват своите мобилни устройства по малко от 30 минути след като са се събудили сутрин. 29% отговарят, че проверяват своите телефони преди закуска, като понякога дори преди сутрешния си тоалет.

ИД арестува 127 души заради мобилни телефони

Терористи от „Ислямска държава“ арестуваха в окупирана от тях територия на Ирак 127 души заради използване на мобилни тел...

Повече от половината от респондентите в изследването проверяват своите мобилни устрйства между 11 и 50 пъти на ден, а 22% го проверяват между 51 и 200 пъти на ден.

Малко повече от 40 процента от младите румънци, които са на възраст между 25 и 35 години, заявяват, че проверяват своя телефон повече от 200 пъти в рамките на едно денонощие, като процентът се стопява до 26 при северните ни съседи на възраст между 45 и 55 години.

По отношение на бизнеса, най-много се използват мобилните устройства в секторите на информационните технологии и финансовите услуги, като след тях следват секторите на осигуряването и застраховането, продажбата и отдаването под наем на недвижими имоти, както и в газовия сектор.

Глобални проучвания гласят, че видео трафикът ще се увеличи в глобален мащаб с 55 процента до 2020 г. В северната ни съседка, около 37 процента от румънците гледат от едно до 5 видеа седмично, 21 процента – над 15, 19 процента гледат между 6 и 10 видеа, като едва 14 % не гледат никакво видео съдържание.

Радиацията от мобилните увеличава риска от рак на мозъка

Мобилните телефони представляват "много реална опасност" за здравето на човека, твърди ново проучване. Радиацията от безжични устройст...

Що се отнася до приложенията, 2/3 от респондентите в проучването заявяват, че използват бизнес приложения, 60% - приложения за видео и снимки, 46% - за музика и забавление, 28% - за лайфстайл; 25 процента – за здраве и фитнес, а 17 процента за спорт.

Проучването е проведено между 8 и 29 юни, като в него са участвали 1000 румънци.

Използван източник: Romania Insider.

Aвтор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани