Божидар Димитров: Тутанкамон е бил македонец

59810
Божидар Димитров: Тутанкамон е бил македонец
Снимка: БГНЕС

Щом скопската гробница прилича на гробницата на Тутанкамон, значи е била негова, а той е бил македонец. Това коментира историкът проф. Божидар Димитров, по повод съобщението на македонски археолози, че са открили гробница на турски бей в Скопие, която приличала на гробницата на Тутанкамон, предаде Фокус.

"Македонските археолози са слабо образовани, и не знаят, че гробниците в древния свят често се преизползват. Дори Исус Христос е бил положен във вече готова гробница за друг човек. Щом скопската гробница прилича на гробницата на Тутанкамон, значи е била негова. А той е бил македонец, какъв друг да бъде, след като последната царица на Египет – красивата Клеопатра - е била македонка дори според официалната македонска историография. Погребан си е бил човекът в родното Скопие, и си е лежал кротко там известно време, но властите научили, че от север идва страшно татаро-монголско нашествие, начело с бълггарите. Знейки, че българите ще осквернят тялото на великия фараон, те изградили нова гробница в Египет и там прехвърлили тялото на фараона. Там се прехвърлили и съкровищата на фараона с които така незаслужено се гордее днес Египет. В Македония останали съвсем малко египтяни, това са днешните „егюпуи” по официалните преброявания, наричани съвсем неправилно от други - „цигани”, коментира Божидар Димитров.

Гръцките медии изригнаха срещу македонската банкнота с Александър

Гръцки медии обвиниха Македония в провокация заради новата банкнота от 200 денара, на която е изрисуван Александър Македонски, предаде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com