България и Турция ще рекламират взаимно обичаите си

1788
България и Турция ще рекламират взаимно обичаите си
Снимка: БГНЕС

В различни български градове ще бъдат организирани дни на културата, които ще представят турските обичаи пред родната публика. Същите изложения, посветени на България и нейната култура, ще бъдат организирани в различни градове в Турция, съобщиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Съвместната инициатива е била обсъдена от министъра на туризма Николина Ангелкова и Нуман Куртумлуш, министър на културата и туризма на Турция, по време на най-голямото международно изложение за професионалисти в туристическата индустрия World Travel Market в Лондон. Двамата се обединили около идеята, че чрез съвместната си работа могат да постигнат положителни резултати за популяризирането на традициите на двете държави.

Ангелкова: България е трета в Европа по културно наследство, трябва да се асоциира с него

В България са открити над 40 000 артефакта, с което се нареждаме на трето място в Европа по това наследство. Тези културни паметници да...

По този начин можело да се стигне и до създаването на общ туристически продукт между България и Турция, насочен към така наречените перспективни пазари. Според Световната организация по туризъм това са Китай, Япония, Индия, Близкият изток, САЩ и Канада.

Турция е на пето място по брой туристи, посетили България за периода януари- септември 2017 г. Те са над 485 000, което отчита ръст над 12% спрямо същия период на миналата година, заяви министър Ангелкова. Българските граждани, които са посетили Турция през същия период, са повече от 1 млн. Ръстът на тези пътувания е над 6 на сто.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com