Два взрива на летище "Ататюрк" в Истанбул, има ранени*

4732
Два взрива на летище "Ататюрк" в Истанбул, има ранени*

Две експлозии, последвани от стрелба, са станали на международното летище "Ататюрк" в Истанбул съобщават турските медии. Според ТАСС взривът е бил на терминала за международни полети.

По първоначална информация на SkyNews ранени са най-малко 40 души. Вътрешното министерство потвърди пред CNN, че са станали две експлозии и има пострадали.

Двама от полицаите, загинали при атентатите в Турция, са с български корени

Сред жертвите на двата последователни кървави атентати в Турция са и двама полицаи, родени в България, деца на изселници от Шумен и К...

На мястото вече има десетки линейки, пожарна и полиция, всички входове на летището са затворени. CNN-Turk съобщава, че изстрелите са били в терминала. Според SkyNews обаче става въпрос за двоен атентат на самоубийци.

След взрива очевидци са забелязали четирима въоръжени, които са избягали от сградата на терминала. Newsru.com съобщи, че от мястото продължават да се чуват изстрели.

Журналистите уточняват, че взривовете вероятно са станали в зоната на кацане на международните рейсове. По думите на очевидци, стрелбата е била от огнестрелно оръжие и е дошла от паркиран до летището автомобил.

По данни на Haber Turk евъзможно няколко неустановени лица са хвърлили гранати в сградата на терминала на пропускателния пункт, когато от службите по сигурността се доближили до тях. Разглежда се и версията и за терорист- камиказде.

Атентаторът от Манянвил е трябвало да е под полицейско наблюдение

Две години в затвора ефективно заради връзка с терористични организации – това е част от миналото Лароси Абала, който преди почти...

До момента властите в Истанбул не са коментирали ситуацията.

Информацията се обновява*

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани