Двама турски полицаи са убити при нападение на ПКК

5983
Двама турски полицаи са убити при нападение на ПКК
Снимка: Gettyimages

Двама служители на турската полиция са били убити в южния град Адана при атака на ПКК, съобщават местни медии.

Нападателите са преминали с мотор покрай полицейска кола, намираща се пред болница и са стреляли по полицаите, след което са напуснали мястото.

Sunday Times: Турция ще спре мигрантите в замяна на свободно пътуване в ЕС

Турция ще трябва да предприеме строги мерки за спирането на потоците мигранти към Европа, според ново споразумение, което ще позволи на...

Единият от полицаите е загинал на място, а вторият е починал, въпреки спешната операция, заяви местния управител Мустафа Буюк.

В понеделник турската полиция обискира прокюрдската информационна агенция DIHA и задържа 32 души в югоизточната провинция Диарбекир.

Полицията продължила да претърсва сградата, където се помещават офисите на кюрдските вестници Azadiye Welat и Kurdi Der. Според изданието „Сабах“ полицията е издирвала бойци на ПКК.

През последните седмици турските власти извършиха серия от арести на журналисти, като властите са обискирали компания, която е собственик на опозиционни медии. Тези действия предизвикаха критики от страна на западни държави и медийни наблюдатели. Турското правителство започна мащабна кампания срещу ПКК в края на юли тази година, като бомбардира постоянно лагерите на организацията в Северен Ирак и югоизточна Турция. ПКК също носи отговорността за редица нападения над силите за сигурност, а крайпътните бомби са ежедневие.

ЕК: Скоро визите за Турция може да отпаднат

Визите за Турция може да отпаднат. Това предположение за отпадането на визовия режим даде Йоханес Хан в свое интервю за „Велт", п...

Близо 150 войници и полицаи са убити при нападения от юли насам, извършвани от ПКК. За същото време над 1300 са убитите бойци според проправителствени медии. Про-кюрдската Демократична партия на народите заявява, че са загинали десетки цивилни при военни операции. Ескалацията идва в навечерието на предсрочните избори в Турция, които ще се състоят на 1 ноември.

Насилието прекрати двугодишното прекратяване на огъня, което беше надежда за спиране на военния конфликт между ПКК и турската държава, в който са загинали над 40 000 души.

Турция, САЩ и ЕС класифицират крайно лявата ПКК като терористична организация.

Автор: Руслан Трад

Над 100 000 души се събраха на демонстрация против тероризма в Истанбул

Над 100 000 души се събраха на демонстрация против тероризма и в подкрепа на президента Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул в неделя, съобщ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com