Екстремистите от „Златна зора”: Ще си шием дрехи от албанци

32017
Екстремистите от „Златна зора”: Ще си шием дрехи от албанци

Потресаващо видео на привърженици на неонацистката гръцка партия „Златна зора” възмутиха южната ни съседка. Апелативният съд в Атина изпрати до парламента кадри от мобилен телефон, на които активистите на партията крещят: „Вижте тези, които наричат албанци. Дрехи ще си направим от тяхната кожа! Къщите си ще боядисаме в червено - с тяхната кръв!”, предаде БГНЕС.  

Клиповете са били свалени от телефона на вече задържания Янис Казанджоглу. Той бе арестуван като съучастник в убийството на рапъра Павлос Фисас през есента на 2013. Именно това престъпление бе повод да се засилят настроенията срещу крайно дясната партия в Гърция и да се поиска тя да бъде забранена.

Гърция не се шегува - готви драконовски закон срещу корупцията

Хиляди евро глоба и години затвор - това предвижда нов законопроект в борбата срещу корупцията в публичния сектор, който се подготвя в ...

Миналата неделя разследващите органи изпратиха документи, които доказват връзките на партията с нацизма и хитлеризма. От там поискаха срещу депутатите да бъдат повдигнати обвинения за престъпна дейност.

Миналата седмица парламентът в Атина прие искането всички 18 депутати от "Златна зора" да бъдат обявени като ръководителите на престъпна организация. През следващите дни народните представители трябва да решат дали ще свалят депутатският имунитет на колегите си от "Златна зора".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com