Евклидис Цакалотос е новият финансов министър на Гърция

7811
Евклидис Цакалотос е новият финансов министър на Гърция

Евклидис Цакалотос е назначен за нов финаснсов министър в Гърция, предаде гръцката телевизия "СКай", предаде БГНЕС.

Той беше заместник външен министър по международните икономически връзки и поема финансовото министерство след днешната оставка на Янис Варуфакис.

Новият финансов министър Евклидис Цакалотос е роден през 1960 г. в Ротердам. Той е възпитаник на Итън Колидж и е завършил икономика и политология в университета в Съсекс и в Оксфордския университет. Преподавал е в британския университет в Кент и в Икономическия университет в Атина. От 2010 е преподавател по финанси в Атинския университет, предаде GRReporter.

Евклидис Цакалотос произхожда от известна атинска фамилия, чиито корени се намират в град Превеза в Западна Гърция. Брат на неговия дядо е офицерът от гръцката армия през Втората световна и Гражданската война в Гърция Трасивулос Цакалотос.

Гръцките банки остават затворени още няколко дни

Властите в Гърция ще удължат срока за спиране на банките най-малко с още няколко дни. "Банковата ваканция ще бъде удължена до петък...

В "Сириза" е известен и с прозвището „левият аристократ”, което му бе дадено след оповестяването на данъчните декларации на депутатите през 2013 г. От документите стана ясно, че Евклидис Цакалотос е инвестирал големи суми в хедж фондове като BlackRock и JP Morgan. В отговор на отправените му нападки той заяви, че тези инвестиции са били направени от баща му, а той самият е просто събенефициент. Женен е за студентската си любов Дениз Гибсън, която също е икономист и директор на изследователския отдел на Банката на Гърция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com