Еврозоната отпуска 2 млрд. евро на Гърция и 10 млрд. на банките й

3576
Еврозоната отпуска 2 млрд. евро на Гърция и 10 млрд. на банките й
Снимка: Getty Images/Guliver

Еврозоната е готова да деблокира 2 милиарда евро, които са обещани на Гърция в замяна на редица реформи, както и 10 милиарда евро за рекапитализация на нейните банки, обяви председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум, цитиран от Франс прес и Mediapool.

Еврозоната е готова да подкрепи отпускането на транша и трансфера на необходимите средства за рекапитализация на гръцкия банков сектор на стойност 10 милиарда евро, предвидени за целта, при условие че Гърция изпълни мерките, за които се споразумя с кредиторите си, допълни Дейселблум.

Гърция не информирала Македония за опасни мигранти

Никой не помага на Македония да се справи с мигрантската вълна, която залива вече няколко месеца страната. Това заяви македонският пр...

Тази сутрин е имало телеконферентен разговор на Европейската работна група за изясняване на мерките, които Атина трябва да вземе, за да получи следващия транш от кредиторите си.

Няколко часа по-рано Гърция и нейните кредитори успяха да се споразумеят и по-специално по въпроса за изземането на недвижимо имущество, който досега блокираше напредъка в дискусиите. Кредиторите искаха по-лесно изземане, а Атина настояваше да продължи да защитава мнозинството задлъжнели домакинства.

Очаква се законопроектът по тези мерки да бъде внесен в гръцкия парламент, а гласуването му да се състои в четвъртък вечерта.

Европейската работна група би трябвало в петък да даде зелена светлина за плащанията, допълва ДПА.

Без договор завършиха преговорите между Гърция и кредиторите

Преговорите между Гърция и нейните кредитори завършиха без постигнато споразумение за лошите банкови кредити, предаде БГНЕС. След 17-ч...

Десетте милиарда евро за гръцките банки отдавна са запазени за Атина по специална сметка на Европейския стабилизационен механизъм - спасителния фонд на еврозоната - и могат да бъдат предоставени бързо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com