ФСБ: Няма инцидент между турския и руските кораби

5209
ФСБ: Няма инцидент между турския и руските кораби

Ситуацията с преминаването на керван със сондажни платформи на "Черноморнефтегаз" в съпровод на бойни кораби на Черноморския флот на Русия и срещата им с турски танкер е била в реда на нещата, съобщава пред РИА новости управлението на СФБ по република Крим.

Двете сондажни инсталации, собственост на "Черноморнефтегаз", били преместени от Одеското газово находище в териториалните води на Русия, което станало под прикритието на бойни кораби на Черноморския флод поради повишената терористична заплаха.

Руски кораби са обстреляли позиции на ИД на територията на Сирия

Руски кораби са обстреляли позиции на ИД на територията на Сирия. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщи ТАСС. ...

"След влизане във връзка турският кораб по препоръка на кораба на Черноморския флот и за целите на осигуряване на безопасността на плаването промени своя курс и се размина безопасно с кервана. Дистанцията на разминаване беше повече от 2 морски мили. Опит да преустановят и по какъвто и да е начин да попречат на действията по буксировка на сондажната инсталация не е предприеман от турския кораб", уточняват от пресслужбата на ведомството.

По-рано бе съобщено, че във връзка със сложната международна обстановка и рисковете от загуба на важни активи двете съвременни сондажни системи В-312 и В-319 на обща стойност над 25 млрд. рубли били пренасочени от Одеското газово находище в северозападния шелф на Черно море в териториалните води на Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com