Георгиевски: Веднага да приемем името "Северна Македония"

7800
Георгиевски: Веднага да приемем името "Северна Македония"

Бившият македонски премиер Любчо Георгиевски призова всички политически лидери и най-вече управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ да приемат компромисно решение за разрешаване на спора за името между властите в Скопие и Атина.

Всеки един политик, който отказва да приеме компромис, открито манипулира обществеността с цел получаване на политически дивиденти, каза още Георгиевски на специална пресконференция в Скопие по повод липсата на покана за членство в НАТО за Македония по време на срещата на върха на Атлантическия пакт в Чикаго.

Македонски медии: НАТО подкрепи Гърция и призова да си сменим името

Македонските медии днес отделят голямо внимание на срещата на върха на НАТО в Чикаго, на която Македония отново не получи покана за чле...

"ВМРО-ДПМНЕ е длъжна да разреши този проблем. Аз призовавам властите да се отнасят сериозно към предложението на международния посредник Матю Нимиц страната ни да се казва "Република Северна Македония". Това е единственото възможно решение", каза още Георгиевски, който в момента е лидер на ВМРО-Народна партия. Той каза, че е готов да излезе на диспут с всеки един, който твърди, че това наименование застрашава идентичността на народа. Според мен антиквизацията на страната, която се извършва от управляващите е три пъти по-опасна от това предложение, каза още Любчо Георгиевски.

"Президентът и правителството нямат право да се отнасят безотговорно в тази ситуация....Не знам дали те въобще осъзнават в каква каша забъркаха Република Македония....Трябва ли да чакаме тоталния фалит на Гърция и на света, за да решим този въпрос", каза още Любчо Георгиевски.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com