X
 
 

Гранати и противотанково оръжие изчезнали от военна база в Гърция

Генералният щаб на военноморските сили на Гърция съобщи за изчезнали военни материали от базата на остров Лерос. Става дума за противотанкови оръжия, гранати и боеприпаси, съобщава РИА Новости, като се позовава на изданието Militaire.gr.

При обичайна проверка на техническото оборудване в базата в понеделник било открито несъответствие между регистрираните и наличните военни материали. Изчезнали са противотанкови гранати и боеприпаси. В помещението с боеприпасите не са открити признаци на кражба с взлом, което поставя под подозрение служителите в базата.

В Гърция ще има два нови "транзитни" мигрантски лагера

Правителството на Гърция планира да създаде два нови лагера на континенталната част, където да се настаняват мигранти и бежанци, прехвъ...

Започнало е предварително разследване на обстоятелствата и причините за липсата. В разследването участва и екип по антитероризъм.

Това е най-сериозният случай на кражба на военно имущество след кражбата на оръжие във военното поделение на остров Кос през 2002 г. Тогава бяха откраднати три картечници, 17 пистолета 45-ти калибър и три автомата G3, припомня БГНЕС. Разследващите свързаха случая с терористичната организация „17 ноември”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално