Груевски обещава реформи за европейска интеграция

9486
Груевски обещава реформи за европейска интеграция

Правителството прие план за нови реформи за европейска интеграция, фокусиран върху правото, свободата, изборното законодателство, борбата с корупцията и престъпността, обяви в своя Facebook профил премиерът на Македония Никола Груевски.

"Работим за нуждите и интересите на всички граждани, за достигане и напредване по европейските стандарти и започване на заслужени преговори за членство в ЕС. На вчерашната среща приехме план за нови реформи. Покрай вече започналите такива, това е предложение за реформи с нов обем и по-голяма амбиция, които вярвам ще доведат до допълнителен напредък", каза премиерът и лидер на ВМРО-ДПМНЕ.

"Планът е базиран на нашите разговори с ЕС и препоръките на европейските институции и експерти. Македония е силна и мястото й е в ЕС", заключи Груевски.

Македония е обхваната от тежка политическа криза, която продължава вече почти половин година. Лидерът на опозицията Зоран Заев направи публични разкрития за методите на управление на Груевски и неговата клика, които са далеч от нормалните практики, приети в ЕС. От тях става ясно, че премиерът е използвал своята власт, за да кадрува в съдебната система, да отнема бизнеси и да оказва натиск върху политици, журналисти и обикновени граждани, които не са съгласни с неговото управление.

Груевски е злоупотребил със службите за сигурност, твърди американска медия

Разследването на 670 000 незаконно записани разговори от повече от 20 000 телефонни номера показват пукнатините в демократичната стру...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com