Груевски: Приехме условията на опозицията, за да не се отложат изборите

745
Груевски: Приехме условията на опозицията, за да не се отложат изборите

Приехме всички условия на опозиционния Социалдемократически съюз с една-единствена цел – да не намерят ново алиби за отлагане на изборите. Това каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, след като напусна лидерската среща между четирите основни политически партии в съседна Република Македония, предаде БГНЕС.

„ВМРО-ДПМНЕ е готова да подпише всичко, за което ще се договорят останалите три партии. Оставяме СДСМ, ДПА и ДСИ да се споразумеят. Ще се върнем по-късно, когато те бъдат готови със споразумението, за да го подпишем“, каза още Груевски.

Лидерската среща започна около 14.30 часа българско време и в нея участват освен Груевски лидерът на СДСМ Зоран Заев, Али Ахмети от ДСИ и Мендух Тачи от ДПА. Тя има за цел да определи датата за провеждане на предсрочните парламентарни избори. На разговорите присъства и американският посланик Джес Бейли.

Груевски поясни, че предложението на СДСМ за главен редактор на държавната телевизия МТВ да бъде назначена Санта Аргирова, която е известен партиен активист, включително и началник-кабинет на техния министър в миналото Илинка Митрева, е доказателство, че партията на Зоран Заев прави всичко възможно, за да се отложат изборите. Според него СДСМ не иска решение за МТВ, която да бъде независима обществена медия, а търси партийно решение. Груевски заяви, че те са приели и това решение с единствена цел да не бъдат отложени отново изборите. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ отново подчерта, че неговата партия, както и предишните пъти през април и юни, е готова за избори.

Всички социологически проучвания сочат категорична победа на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски. Разликата между ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ е над десет процента. 100 дни преди вота ще бъде сформирано служебно правителство, в което ще участват и представители на опозиционния Социалдемократически съюз на Зоран Заев. Държавната избирателна комисия /ДИК/ обяви, че е готова с всички проверки и е в състояние да оповести окончателния избирателен списък.

Георге Иванов: Пазим не само границите на Македония, но и Европа

Македонската гранична служба и специалните полицейски части защитиха и защитават не само границата на страната, но и на Европа, пише БГ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Управляващите консерватори водят на изборите в Хърватия

Бурята "Рената" донесе дъжд, суграшица и сняг в Румъния (ВИДЕО)

Стачка парализира транспорта в Гърция

Неизвестни дронове над военна база в Румъния: Букурещ взема мерки

Зоран Заев заяви пълна подкрепа за Пендаровски и Ковачевски за изборите

Смъртни заплахи към американския посланик в Сърбия

Спират Threads в Турция временно

Буяр Османи: До 5 години Северна Македония ще е част от ЕС

Гърция изпрати хуманитарна помощ на Ивицата Газа

Пендаровски: Ако делим гражданите на етническа основа, страната ще се върне назад

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com