X
 
 

Груевски: Власт се взима и се дава, в затвор се влиза и се излиза

1252 2
photo of Груевски: Власт се взима и се дава, в затвор се влиза и се излиза
Бившият македонски премиер и бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, който бе осъден на 2 години затвор, написа обръщение до своята партия и депутатите й във Facebook.

Той ги призова да не позволяват да бъдат изнудвани заради него и обяви процеса срещу него за политически дирижиран, докато той се е борил честно и безкористно за интересите на Македония, пише "Фокус". Бившият министър-председател изпрати послание и до настоящото правителство, на което каза: „Власт се взима и се дава, в затвор се влиза и се излиза“.

По-надолу е цялото изявление на Груевски:

„Дори да вярвам, че и без това може предупреждение ВМРО-ДПМНЕ няма да направи обратното, все пак, искам да направя един призив до моята партия във връзка с политическото преследване срещу мен и политически мотивирана и дирижирана присъда срещу мен, обявена от Апелативния (чети: политическият) съд в Скопие, свързана с набавянето на брониран автомобил преди 6 години.

Ако от вас, по който и да е начин, поискат да направите и най-малка отстъпка, която би нанесла вреда на държавните и националните интереси, поставяйки това в корелация със спиране или намаляване на политическото преследване срещу мен, като дългогодишен водач на Вътрешната Македонска Революционна организация – Демократическа Партия за Македонско Национално Единство и като неин почетен председател и настоящ депутат, ви моля без да се замислят, без ни най-малко колебание, решително да отхвърлите това неприлично предложение.

Когато през 2003-а реших да поема кормилото на ВМРО-ДПМНЕ бях напълно наясно, както с предизвикателството и честта, така и с рисковете да бъда начело на тази партия и организация, която е основен носител и защитник на македонизма, суверенитетът на страната , защитник на интересите на македонския народ и на всички граждани, които живеят в нея.

Тежки облаци и предизвикателства изникнаха над нас. Трябва да се справим с това и винаги на първо място да бъде общият интерес на нашата страна, нашият народ и нашата нация.

Индивидуалните и лични предизвикателства и рискове не трябва да поставят под съмнение миналото.

ВМРО-ДПМНЕ трябва да взема решения, които са най-добрите и най-правилните за Република Македония, македонската нация и всички граждани на Република Македония.

И, разбира се, трябва да останем заедно с хората и в най-трудните моменти.

Аз и моята съдба, политическо преследване срещу мен, изживяванията и "лечението", лични провали и суета с преследване и тормоз срещу мен, етикетирането без основание до ниво жигосване, наказанията без вина, всичко това е второстепенно и аз ще го изтърпя, ще го търпя, ще се справям и ще се боря колкото мога, с пълна готовност за плащане на цената за това, независимо дали тя се отнася до моето достойнство и репутация,до моята свобода или моя живот.

Знам, че моите деца независимо колко днес на тази възраст разбират всичко това, когато пораснат и започнат да разсъждават самостоятелно, когато ще научат и изучат за нашата борба и идеали, ще разберат правилно всико, включително всички последици, които търпят и ще търпят.

И знам, че нашия народ отдавна знае, че и аз, и ВМРО-ДПМНЕ много повече от сегашната власт и искаме и работихме Македония да се присъедини към НАТО и ЕС, но същевременно се борихме да бъде постигнато по достоен начин.

Никола Груевски влиза в затвора за две години

Никола Груевски отива в затвора. Присъдата е потвърдена от Апелативния съд и е окончателна. Груевски е осъден на 2 години затвор. Нико...

За мен е важно, че като лидер на ВМРО, почти 15 години, дадох всичко, което е в по силите ми, до последния атом, за да помогна Македония да върви напред и народът да има по-добър живот. Мисията ми беше честна, отговорна и достойна.

Затова днес с вдигната глава и чиста съвест се движа навсякъде из Македония и по-голямата част от моя народ уважава положения от мен труд и ежедневно движейки се свободно из градовете и сред народа, навсякъде, огромното мнозинство от гражданите, противно на безбройните подплатени отрицателни мнения и статии срещу мен от медиите, контролирани от сегашното правителство, изразяват моето уважение и благодарност. Не очаквам нищо повече от това.

Това има още по-голямо значение, когато се каже, че вече години съм обект на безпрецедентна в нашата история платена и организирана мръсна пропаганда за мое очерняне, деградиране, унижение и жигосване. Две години и половина откакто не съм премиер, почти една година, откакто съм почти изцяло политически пасивен, се страхуват да спрат медийната клеветническа кампания срещу мен, която е само прикритие за организираната политическо съдебна кампания срещу мен. Това е напразно. Те не могат да ме пречупят. И няма да ме пречупят.

Ще им кажа: на власт се взима и се дава. В затвор се влиза и се излиза. Парите печелят и харчат. Политическа подкрепа се получава и се губи. Мандатът започва и свършва. Но достойнството, когато се изгуби, се губи завинаги. Това губят тези, които пълни с омръзна ме гонят и не могат да се примирят, че не могат да ме пречупят, въпреки че опитаха всичко, буквално всичко. Те са луди и техният край ще дойде.

Само ще им припомня една мисъл на македонския гигант Гоце Делчев:

Заев категоричен: Като премиер Груевски се е съгласил на име "Горна Македония"

Още през 2012 и 2013-та година тогавашният премиер на Македония Никола Груевски се съгласява Република Македония да се нарича "Горна Ма...

"Не познавам друг народ, който е страдал повече от предателството на родените си синове, отколкото от македонците. Историята не си спомня друг пример, когато същите хора по традиция, език и вяра се разделят на различни противоположни страни, чужди едни от други.

На власт са и формално погледнато са над другите, а всъщност в очите на мнозинството хора са по-долу и от мен, и от мнозинството македонски граждани. И ги боли, прави ги луди.

И когато, дори и в преносен смисъл казано, плюят към някого нагоре, някой, който е над тях, колкото повече плюе, толкова повече плюнката, която плюят нагоре, се завръща и пада върху техния образ и лице. Чрез мисълта на Ф. Ницше ще кажа: "не плюйте срещу вятъра".

Моята жертва, с тези смешни и изфабрикувани обвинения, които имат политическа цел и основа, с отворени случаи без никакви доказателства - законно или незаконно добавени, с политически дирижираните присъди за затвор на нервнозният, опиянен от силата си, разгневен и вече загубен опонент, с поръчковите статии по медиите, с всички наемници, платени да ме жигосват, всичко това е нищо в сравнение с големите жертви, които са дадени за свободата и независимостта на нашата родина назад в историята.

Аз съм нищожен и незначителен в сравнение с хилядите жертви, дадени за делото и каузата, за която поколения македонски патриоти и мъченици, пред които стоя мирно и се покланям, се бореха, загиваха, страдаха, бяха затваряни, унижавани и потискани.

Груевски счита новото име на Македония за лош вариант

Бившият министър-председател на Македония и бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски коментира постигнатото споразумение за името. В съ...

Затова, главата горе мои съпартийци и честни македонци. И не забравяйте: ще ги победим!!!

Накрая, ще завърша с един цитат от писмото от 14 август 1924 година, изпратено от Тодор Александров до Александър Протогеров, където легендарният водач на ВМРО излага на своя близък съратник и сътрудник в няколко изречения своята патриотична дейност и дълг към татковината.

"Не съм направил нищо повече от добросъвестното изпълнение на моя дълг; не за някаква слава - аз от години понасям най-трудния и рискован живот - от всички другари ... В заключение ще ви кажа: както и преди, така и в бъдеще, във всички свои действия съм се ръководил и ще се ръководя единствено само от интересите на ВМРО. "

Да живее ВМРО-ДПМНЕ!!!

Да живее Република Македония!!!“, завършва обръщението.

Actualno.com

Етикети:

2 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Проблемът с Груевски не е в някакъв Мерцедес, а в огромните щети, които той нанесе на своята държава, с измислената от него антиквизация и потрошениете за целта стотици милиони евро, с тоталната й международна изолация по време на неговото управление и с произтичащите от това последствия - корупция, дестабилизция и неизбежен държавен разпад !
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Груевски, в затвора няма да имаш "Мерцедес" за 600,000 ЕURO , а и след затвора няма да го имаш!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 14 декември

Овен Вашите действия могат да доведат до триумф и успех. Не отлагайте за утре срещите, общуването, любовните признания. Дреболиите мог...

Последно в Актуално