X
 
 

Груевски: Власт се взима и се дава, в затвор се влиза и се излиза

1339 2
Груевски: Власт се взима и се дава, в затвор се влиза и се излиза
Бившият македонски премиер и бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, който бе осъден на 2 години затвор, написа обръщение до своята партия и депутатите й във Facebook.

Той ги призова да не позволяват да бъдат изнудвани заради него и обяви процеса срещу него за политически дирижиран, докато той се е борил честно и безкористно за интересите на Македония, пише "Фокус". Бившият министър-председател изпрати послание и до настоящото правителство, на което каза: „Власт се взима и се дава, в затвор се влиза и се излиза“.

По-надолу е цялото изявление на Груевски:

„Дори да вярвам, че и без това може предупреждение ВМРО-ДПМНЕ няма да направи обратното, все пак, искам да направя един призив до моята партия във връзка с политическото преследване срещу мен и политически мотивирана и дирижирана присъда срещу мен, обявена от Апелативния (чети: политическият) съд в Скопие, свързана с набавянето на брониран автомобил преди 6 години.

Ако от вас, по който и да е начин, поискат да направите и най-малка отстъпка, която би нанесла вреда на държавните и националните интереси, поставяйки това в корелация със спиране или намаляване на политическото преследване срещу мен, като дългогодишен водач на Вътрешната Македонска Революционна организация – Демократическа Партия за Македонско Национално Единство и като неин почетен председател и настоящ депутат, ви моля без да се замислят, без ни най-малко колебание, решително да отхвърлите това неприлично предложение.

Когато през 2003-а реших да поема кормилото на ВМРО-ДПМНЕ бях напълно наясно, както с предизвикателството и честта, така и с рисковете да бъда начело на тази партия и организация, която е основен носител и защитник на македонизма, суверенитетът на страната , защитник на интересите на македонския народ и на всички граждани, които живеят в нея.

Тежки облаци и предизвикателства изникнаха над нас. Трябва да се справим с това и винаги на първо място да бъде общият интерес на нашата страна, нашият народ и нашата нация.

Индивидуалните и лични предизвикателства и рискове не трябва да поставят под съмнение миналото.

ВМРО-ДПМНЕ трябва да взема решения, които са най-добрите и най-правилните за Република Македония, македонската нация и всички граждани на Република Македония.

И, разбира се, трябва да останем заедно с хората и в най-трудните моменти.

Аз и моята съдба, политическо преследване срещу мен, изживяванията и "лечението", лични провали и суета с преследване и тормоз срещу мен, етикетирането без основание до ниво жигосване, наказанията без вина, всичко това е второстепенно и аз ще го изтърпя, ще го търпя, ще се справям и ще се боря колкото мога, с пълна готовност за плащане на цената за това, независимо дали тя се отнася до моето достойнство и репутация,до моята свобода или моя живот.

Знам, че моите деца независимо колко днес на тази възраст разбират всичко това, когато пораснат и започнат да разсъждават самостоятелно, когато ще научат и изучат за нашата борба и идеали, ще разберат правилно всико, включително всички последици, които търпят и ще търпят.

И знам, че нашия народ отдавна знае, че и аз, и ВМРО-ДПМНЕ много повече от сегашната власт и искаме и работихме Македония да се присъедини към НАТО и ЕС, но същевременно се борихме да бъде постигнато по достоен начин.

Никола Груевски влиза в затвора за две години

Никола Груевски отива в затвора. Присъдата е потвърдена от Апелативния съд и е окончателна. Груевски е осъден на 2 години затвор. Нико...

За мен е важно, че като лидер на ВМРО, почти 15 години, дадох всичко, което е в по силите ми, до последния атом, за да помогна Македония да върви напред и народът да има по-добър живот. Мисията ми беше честна, отговорна и достойна.

Затова днес с вдигната глава и чиста съвест се движа навсякъде из Македония и по-голямата част от моя народ уважава положения от мен труд и ежедневно движейки се свободно из градовете и сред народа, навсякъде, огромното мнозинство от гражданите, противно на безбройните подплатени отрицателни мнения и статии срещу мен от медиите, контролирани от сегашното правителство, изразяват моето уважение и благодарност. Не очаквам нищо повече от това.

Това има още по-голямо значение, когато се каже, че вече години съм обект на безпрецедентна в нашата история платена и организирана мръсна пропаганда за мое очерняне, деградиране, унижение и жигосване. Две години и половина откакто не съм премиер, почти една година, откакто съм почти изцяло политически пасивен, се страхуват да спрат медийната клеветническа кампания срещу мен, която е само прикритие за организираната политическо съдебна кампания срещу мен. Това е напразно. Те не могат да ме пречупят. И няма да ме пречупят.

Ще им кажа: на власт се взима и се дава. В затвор се влиза и се излиза. Парите печелят и харчат. Политическа подкрепа се получава и се губи. Мандатът започва и свършва. Но достойнството, когато се изгуби, се губи завинаги. Това губят тези, които пълни с омръзна ме гонят и не могат да се примирят, че не могат да ме пречупят, въпреки че опитаха всичко, буквално всичко. Те са луди и техният край ще дойде.

Само ще им припомня една мисъл на македонския гигант Гоце Делчев:

Заев категоричен: Като премиер Груевски се е съгласил на име "Горна Македония"

Още през 2012 и 2013-та година тогавашният премиер на Македония Никола Груевски се съгласява Република Македония да се нарича "Горна Ма...

"Не познавам друг народ, който е страдал повече от предателството на родените си синове, отколкото от македонците. Историята не си спомня друг пример, когато същите хора по традиция, език и вяра се разделят на различни противоположни страни, чужди едни от други.

На власт са и формално погледнато са над другите, а всъщност в очите на мнозинството хора са по-долу и от мен, и от мнозинството македонски граждани. И ги боли, прави ги луди.

И когато, дори и в преносен смисъл казано, плюят към някого нагоре, някой, който е над тях, колкото повече плюе, толкова повече плюнката, която плюят нагоре, се завръща и пада върху техния образ и лице. Чрез мисълта на Ф. Ницше ще кажа: "не плюйте срещу вятъра".

Моята жертва, с тези смешни и изфабрикувани обвинения, които имат политическа цел и основа, с отворени случаи без никакви доказателства - законно или незаконно добавени, с политически дирижираните присъди за затвор на нервнозният, опиянен от силата си, разгневен и вече загубен опонент, с поръчковите статии по медиите, с всички наемници, платени да ме жигосват, всичко това е нищо в сравнение с големите жертви, които са дадени за свободата и независимостта на нашата родина назад в историята.

Аз съм нищожен и незначителен в сравнение с хилядите жертви, дадени за делото и каузата, за която поколения македонски патриоти и мъченици, пред които стоя мирно и се покланям, се бореха, загиваха, страдаха, бяха затваряни, унижавани и потискани.

Груевски счита новото име на Македония за лош вариант

Бившият министър-председател на Македония и бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски коментира постигнатото споразумение за името. В съ...

Затова, главата горе мои съпартийци и честни македонци. И не забравяйте: ще ги победим!!!

Накрая, ще завърша с един цитат от писмото от 14 август 1924 година, изпратено от Тодор Александров до Александър Протогеров, където легендарният водач на ВМРО излага на своя близък съратник и сътрудник в няколко изречения своята патриотична дейност и дълг към татковината.

"Не съм направил нищо повече от добросъвестното изпълнение на моя дълг; не за някаква слава - аз от години понасям най-трудния и рискован живот - от всички другари ... В заключение ще ви кажа: както и преди, така и в бъдеще, във всички свои действия съм се ръководил и ще се ръководя единствено само от интересите на ВМРО. "

Да живее ВМРО-ДПМНЕ!!!

Да живее Република Македония!!!“, завършва обръщението.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Проблемът с Груевски не е в някакъв Мерцедес, а в огромните щети, които той нанесе на своята държава, с измислената от него антиквизация и потрошениете за целта стотици милиони евро, с тоталната й международна изолация по време на неговото управление и с произтичащите от това последствия - корупция, дестабилизция и неизбежен държавен разпад !
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Груевски, в затвора няма да имаш "Мерцедес" за 600,000 ЕURO , а и след затвора няма да го имаш!