X
 
 

Гърция няма да изпраща сили в Персийския залив

976 1
photo of Гърция няма да изпраща сили в Персийския залив
Снимка: Getty Images/Guliver
Съобщава се, че Вашингтон е поискал Гърция да даде своя принос за многонационални военноморски сили, които ще наблюдават Персийския залив, за да защитят свободното плаване на кораби там.

В. „Катимерини“ съобщи, че американската молба, отправена преди няколко дни, се отнася за помощ или с голям боен съд клас фрегата, или с въздушно разузнаване, наблюдение и разузнавателни средства.

Гърция поиска помощ от ЕС за гасенето на пожара на остров Евбея

Гърция отправи молба до Европейската служба за гражданска защита за оказване на помощ при гасенето на пожара на остров Евбея (Евия). От...

В момента обаче Гърция няма достатъчно средства за задоволяване на собствените си потребности от въздушно наблюдение и следователно не е в състояние да се справи с исканията на трети страни, предаде БГНЕС.

Освен това, след поредица от срещи на гръцкото министерство на отбраната и на външните работи, по отношение на искането за помощ във военноморските сили беше решено, че гръцкият боен флот понастоящем не може да предостави никакви фрегати поради състоянието на готовност в Беломорието и Източното Средиземноморие.

Атина също каза, че вече участва във всички съюзнически военно-тренировъчни учения - както миналата седмица с фрегата Aigaion в многонационалните маневри край израелския бряг, които симулираха условия, създадени от масивно земетресение.

Гърция обаче каза, че предоставя персонала, който вече е в района (Обединени арабски емирства), на разположение на американските военни, за да участват в екипи, които наблюдават по-широкия регион на Персийския залив през този период на напрежение в Ормузкия проток.

Трус от 5 по Рихтер удари Гърция

Земетресение с магнитуд 5,0 разтърси Югозападна Гърция, предаде Американската служба за геоложки проучвания. Трусът е регистриран в 07:...

Искането на САЩ за гръцки принос в многонационални военноморски сили беше отправено на двустранно ниво, тъй като няма решение на ООН или друга международна организация за действия срещу Иран.

Явно Атина няма желание да се включва в действия в кризисни райони като Персийския залив. В същото време Гърция обстойно обмисля отговора си по отношение на бъдещите искания на САЩ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Разликата 1 Разликата преди 1 седмица Профил на трол?
    По искането на САЩ Гърция няма да изпраща сили в Персийския залив за разлика от България която изпълни подобно искане на САЩ и изпрати войски в Афганистан.
missing image
Владимир Путин основава нова държава?

Тези дни руските държавни медии и хилядите платени тролове в социалните мрежи имат доста работа. По повод 80-годишнината от Пакта между Хитлер...