Гърция ще контролират събираемостта с "непрофесионални" данъчни

18026
Гърция ще контролират събираемостта с "непрофесионални" данъчни

Гръцкото правителство обмисля да наеме „непрофесионални” данъчни инспектори, включително туристи. Те ще трябва да наблюдават и контролират кой укрива данъци. Предвижда се в програмата за борба с данъчните измами да бъдат използвани студенти и домакини.

В борбата с укриването на данъци ще бъдат включени скрити камери и записващи устройства. Това пише в изтекло в медиите писмо на финансовия министър в кабинета на лявата партия "Сириза" Янис Варуфакис до до президента на Еврогрупата Йерун Дейселблум, обяснява Нова телевизия.

Гърция към Германия: Не ни унижавайте

Не ни унижавайте заради дълга. Това призова новият гръцки министър на финансите Янис Варуфакис гръцките управляващи. Той сравни настоящ...

Варуфакис трябва да представи мерките на срещата на финансовите министри от Еврозоната в понеделник. Те са част от плана, с който Гърция трябва да убеди кредиторите си, че има сериозни намерения за реформи, за да получи финансиране. В изтеклия документ е записано още, че „културата на укриване на данъци” е дълбоко вкоренена в гръцкото общество.

"Данъчните са не само малобройни, но логиката им е да извършват проверки на хартия, когато истинският проблем е далеч от книгите", допълва Варуфакис.

Той предлага неформалните данъчни да бъдат наемани за кратък период, не по-дълъг от 2 месеца, без възможност да бъдат назначени на постоянен договор. Въпросните кадри ще посещават места, на които традиционните инспектори се притесняват да ходят, като например нощни клубове и медицински центрове.

Освен това, министърът на финансите смята да наложи данък върху онлайн хазарта, да намали бюрокрацията и да поиска създаване на независим орган, който да наблюдава фискалната политика на правителството.

Гърция: Ципрас не е искал извънредна среща с председателя на ЕК

Гръцката страна не е искала среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер преди срещата на еврогрупата в понеделник. Инфо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com