Хърватия ще е следващата Гърция?

15909
Хърватия ще е следващата Гърция?

Последната държава, станала член на ЕС, Хърватия, също причинява сериозни тревоги на Европейския съюз, пише виенският вестник "Кронен цайтунг", предаде БГНЕС.

Вестникът посочва, че милион австрийци всяка година почиват по крайбрежието на Хърватия, както и че Австрия е най-големият чуждестранен инвеститор в балканската държава. Според изданието безработицата в Хърватия е достигнала 20%, а в страната се извършва масово ранно пенсиониране с цел намаляване на процента на безработицата.

Дългът на Хърватия възлиза на 90 на сто от БВП, а бюрокрцията и правосъдието са ад за инвеститорите, посочва още ежедневникът. Хърватия има големи данъци и разходи за живот. Икономиката на страната вече шест години се намира в рецесия.

Загрижеността на Европейската комисия е оправдана, пише вестникът, допълвайки, че необходимите реформи не могат да се очакват от сегашното правителство, защото най-късно през януари се провеждат парламентарни избори.

При посещението си във Виена хърватския президент Колинда Грабар подчерта, че е оптимист и не вярва гръцкият сценарий да сполети страната й.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани