X
 
 

Йълдъръм: Не трябва външни сили да се месят в отношенията ни с Гърция

1087 0
photo of Йълдъръм: Не трябва външни сили да се месят в отношенията ни с Гърция
Снимка: Getty images/Guliver
Бинали Йълдъръм, кандидат за кмет на Истанбул от управляващата „Партия на справедливостта и развитието“ (ПСР), заяви, че Турция и Гърция не трябва да позволяват отношенията да бъдат засягани от външни сили, защото всички проблеми може да бъдат решени двустранно. Това съобщава електронното издание на атинския вестник Kathimerini, цитирано от агенция "Фокус".

„Възможно е да има хора в чужбина, които да искат да ни провокират, но ние не трябва да попадаме в капана им", подчерта Йълдъръм пред частния гръцки оператор SKAY, добавяйки, че когато външни сили се месят в двустранните отношения, „всичко върви погрешно".

Опозицията се обединява в Истанбул срещу Ердоган за прегласуването

Кандидатът на опозиционната Демократична лява партия Муаммер Айдън обяви, че се оттегля от участие на повторните избори в Истанбул, пре...

Запитан за напрежението в Егейско море и Източното Средиземноморие, Йълдъръм каза, че подобен климат е често срещан в период преди избори.

Йълдъръм, който бе министър-председател на Турция от 2016 г. до 2018 г., заяви, че всички спорове в Егейско море и около Кипър може да бъдат разрешени с „двустранно уважение“ и „в съответствие с международното право“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално