X
 
 

Какво не знаете за Босна и Херцеговина – висока безработица и книжовна нищета

3151 0
Какво не знаете за Босна и Херцеговина – висока безработица и книжовна нищета
Снимка: Getty Images / Guliver
Повече от 60% от младите хора в Босна и Херцеговина са безработни и повечето от тях гледат на страната, в която са родени, като на среда, която искат да напуснат завинаги, пише „Политика“.

За това свидетелстват и дългите опашки на млади хора пред посолствата в Сараево и Баня Лука.

Над 20 хил. граждани на Босна и Херцеговина са се отказали от паспорта си

Повече от 20 хиляди граждани на Босна и Херцеговина са се отказали от паспорт за последните четири години. Това обявиха от Съвета на ми...

Според проучването, проведено с подкрепата на германската фондация „Фридрих Еберт“, в БиХ, всеки пети млад човек търси работа повече от пет години, а повече от половината търсят работа повече от две години.

Проучването, което включва млади хора на възраст между 14 и 29 години, сочи някои други катастрофални факти - почти 19% от младежите в БиХ не са прочели нито една книга в живота с.

41% от тях пък никога не са били в чужбина и повече от 50% от децата от бедни семейства имат само основно образование.

Данните, които най-добре илюстрират основните характеристики на начина на живот на младите хора в БиХ, показват, че повечето от тях използват социалните мрежи като основен източник на информация.

Журналист разкри схема за фалшиви дипломи в Босна и Херциговина

Разкритие на двама журналисти от Босна и Херциговина показва как срещу 1 250 евро можеш да станеш висшист, информира НОВА ТВ. Мире...

Именно на тази база те формират своята позиция за определени социални и други събития. Телевизия рядко се гледа и вестници изобщо не се четат.

След войната БиХ е напусната от 150 000 млади хора. Само през 2015 и 2016 г., според някои неправителствени и международни организации, БиХ е останала без около 80 000 от своите граждани, предимно млади хора, пише още "Политика".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители