Лаура Кьовеши ще бъде страшилището за корупцията в Румъния поне още три години

3029
Лаура Кьовеши ще бъде страшилището за корупцията в Румъния поне още три години

Ръководителят на специализираната антикорупционна прокуратура в Румъния Лаура Кьовеши остава начело на звеното за още три години. Новият ѝ мандат беше официално разписан от румънския президент Клаус Йоханис, предаде Romania Insider.

„Резултатите на ръководеното от Кьовеши звено през последните години и особено през миналата година са впечатляващи“, заяви Йоханис. Той подкрепи Кьовеши и в скандала „Мосад“, който разбуни духовете в Румъния.

Кьовеши арестува израелски разузнавачи, опитали да й упражнят натиск

Служители на частна израелска разузнавателна компания бяха арестувани в Румъния заради опити да упражнят натиск върху ръководителя на...

Вчера (6 април) стана ясно, че Кьовеши е била обект на разработка на бивши агенти на Мосад, като се предполага, че целта е дискредитирането ѝ. Бившите израелски агенти организирали специални хакерски атаки с цел тормоз срещу Кьовеши, като са успели да пробият имейлите на трима от най-приближените хора на румънската прокурорка. Двама от заподозрените вече са арестувани. Засега не е ясно кой стои зад цялата атака.

Лаура Кьовеши е начело на специализираната румънска прокуратура от 2013 година насам. Прокуратурата се прочу и в България с редицата заведени дела срещу висши румънски политици и големи бизнесмени, като дори срещу бившия румънски премиер Виктор Понта тече дело за корупция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com