X
 
 

Македония уволни министър заради неуважение към името ѝ

5148 2
Македония уволни министър заради неуважение към името ѝ
Снимка: YouTube
Парламентът на Северна Македония освободи министъра на труда и социалната политика Рашела Мизрахи по искане на служебния премиер Оливер Спасовски. Гласуването се проведе в 4.00 часа тази сутрин, предаде БГНЕС.

39-годишната Мизрахи бе уволнена, защото на няколко пъти на пресконференции тя излизаше с надпис пред себе си със старато име на държавата - Република Македония. "За" освобождаването ѝ гласуваха 62-ма депутати в 120-местния парламент. Рашела Мизрахи е от квотата на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ.

Скопие гласува новото служебно правителство

Парламентът на Република Северна Македония гласува за новото техническо правителство със 101 гласа „за“ без „въздържа...

"Не може да си играем с Конституцията. На няколко пъти поисках Мизрахи да промени поведението си, но тя когато имаше интерес спазваше закона, а когато това бе в полза на нейната партия грубо нарушаваше Конституцията. Всеки трябва да зачита Конституцията и законите на страната. Институциите трябва да функционират безупречно", мотивира се Спасовски.

Според Рашела Мизрахи тя е била жертва на антисемитски прояви още при стъпването си в длъжност. "При самото ми влизане в Министерството на труда и социалната политика, като първа жена еврейка назначена за министър в Македония, аз бях подложена на жестоки антисемитски прояви. Вместо да критикуват работата ми, те критикуваха религиозната и етническата ми принадлежност", каза още Мизрахи.

В Република Северна Македония ще има предсрочни парламентарни избори на 12-ти април. Парламентът трябва да се разпусне през утрешния ден. Преди това обаче депутатите трябва да приемат закона за Специалната прокуратура.

Actualno.com

Етикети:

  • Шалом 2 Шалом преди 1 седмица Профил на трол?
    Мандата на северо-шиптарския юго-комунистически крадлив и лъжлив башибозук изтича в неделя! И сега тая сган бърза да спаси поне микроскопична част от насраното, усещайки как евреите и Израел е задействал гилотината и тя вече се движи надолу към гръкляните им!
  • чифутски номерца 1 чифутски номерца преди 1 седмица Профил на трол?
    Дето има евреи във властта винаги се оплакват от жестоки антисеметиски прояви...
Последно в Актуално