X
 
 

Масови антиправителствени протести в Сърбия - клати ли се столът на Вучич? (ВИДЕО)

3942 8
Масови антиправителствени протести в Сърбия - клати ли се столът на Вучич? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver
Масови антиправителствени протести се проведоха в петък вечер в 16 града на Сърбия, съобщи РТС. Демонстрантите поискаха оставка на правителствоно в страната.

Акциите минаха под лозунга „Един от пет милиона”. Той се появи, след като президентът Александър Вучич заяви, че няма да допусне незаконно вземане на властта дори протестиращите да са пет милиона”.

Вучич: Символите на опозицията са „курви и бесилки“

Сръбският президент Александър Вучич днес започва кампания под мотото „Бъдеще за Сърбия“, по време на която ще обиколи зяла...

Освен оставка на действащата власт участниците носиха и транспаранти за създаване на свободна Сърбия, решаване на проблемите по места и други.

Протестираха жителите на Ниш, Смедерево, Нови Сад, Суботица, Крушевац, Шапац, Панчево, Ужице, Кралево, Лозница, Кикинда, Валиева, Лесковац, Зайчар, Пожаревац, Чачак.

В Нови Сад протестиращите призоваха за свобода на медиите. В Лесковац те настояха Вучич да бъде лишен от званието почетен гражданин на града, а кметът Горан Цветанович да подаде оставка. Аналогични изисквания предявиха и жителите на Чачак.

Пореден антиправителствен протест в Сърбия

Поредна събота на антиправителствени протести заля Сърбия. Демонстрацията беше най-многолюдна в столицата Белград. Протестираха в Крагу...

За днес е планирана голяма демонстрация в Белград. Опозиционното обединение „Съюз заради Сърбия” и редица опозиционни движения ще представят на митинг списък с исканията и целите си. Сред тях са отказ от участие в евентуални парламентарни избори и бойкот на парламента и съветите на различни нива.

По-рано документът бе подписан от 16 лидери на политически движения, включително от бившия президент Борис Тадич, бившия столичен кмет Драган Джилас, бившия вътрешен министър Вук Еремич и други.

Протестните акции се провеждат десета поредна седмица. В повод за тях се превърна побоят над опозиционера Борко Стефанович в град Крушевац. По този повод опозицията обвини властта в създаване на атмосфера на насилие и призова привържениците си да излязат на протести.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Тези не заслужават демокрация и пазарна икономика. Да си ги стиска Путин за гърлата, докато умрат. Те още не са минали в диктатура, но много се надявам и това да стане скоро. Заслужили са си го.
 • ИМПЕРИАЛИСТ 6.1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 година Профил на трол?
  Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция „Блумбърг“. "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна Европа и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията. Дори Сърбия и Черна гора, които са традиционни приятел виж още ›› и на Русия, започнаха да обръщат очи към Брюксел. Към балканската паника допринесе и последният скандал между Москва и Атина. Гърция изгони руски дипломати заради намесата във вътрешните работи на членката на Европейския съюз и НАТО и мярката на правителството на Алексис Ципрас бе подкрепена от коалиционния партньор - смятаната за проруска партия "Независими гърци". Това бе последната капка, която преля чашата на кремълското търпение", коментира Блумбърг. Според медията руският президент ВЛАДИМИР ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЛЕОНИД РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ. Решетников е генерал-лейтенант от външното разузнаване на Русия. Той е роден през 1947 г., има докторска степен от Софийския университет. Генералът владее свободно български и сръбски и говори гръцки. За него също се смята, че е бил резидент на КГБ в Атина.
  : 0 !
 • Мъдуро 5 Мъдуро преди 1 година Профил на трол?
  Клати му се не стола , а шлифера!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Скоро и българия ще се запали...
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Всички тия протести са инспирирани от ФАЩ. Най фашистката страна, която иска да моделира света.И се бърка навсякъде,където и падне.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Всички подобни внушения са пратени от Кремъл, които много ги е страх от САЩ.
  : 0 !
 • Га га 2 Га га преди 1 година Профил на трол?
  Волимо те Императоре За путин това нали ревяха сърбите,айде сега лапа й ку ец
 •  1 преди 1 година Профил на трол?
  И там не искат Путинов васал.
Последно в Актуално