X
 
 

Над 240 нелегални мигранти заловиха в Гърция само за ден

724 0
Над 240 нелегални мигранти заловиха в Гърция само за ден
Снимка: Getty Images/Guliver
Нови над 240 мигранти са преминали от Турция в Гърция само за ден. В Атина има сериозни опасения от нова вълна бежанци заради турската офанзива в Сирия, пише 24 часа.

Близо до пристанище Александруполис гръцката брегова охрана е заловила тази нощ 45 мигранти, отплавали от турския бряг, който се намира само на няколко километра. Вчера близо до егейските острови Лесбос, Лимнос и Хиос бреговата охрана на Гърция и на европейската гранична служба Фронтекс е заловила 196 мигранти и ги е откарала до центровете за регистрация на островите, където чакат над 32 000 души. Сред заловените има и четирима заподозрени за трафик на хора.

Заплахата с мигрантите на Ердоган е сериозна, смята бившият ни консул в Одрин

"Имаме всички основаниея да се притесняваме от заплахата на Ердоган и мигрантите." Това заяви пред Нова телевизия Георги Димов, бивш бъ...

Гръцкият алтернативен министър на вътрешните работи Йоргос Кумуцакос заяви вчера в парламента, че турската офанзива в Сирия може да предизвика нова вълна от бежанци през следващите няколко седмици. През последния наплив на бежанци през 2015-2016 г. над 1 милион души преминаха през Гърция, като повечето от тях продължиха към Германия и страните от Северна и Западна Европа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители