Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Навигацията през Босфора е възстановена (ВИДЕО)

29 май 2021, 10:55 часа • 3570 прочитания

Движението на кораби през Босфора е възобновено, след като танкера "Рава", плаващ под флага на Хърватия, който по неизвестни причини загуби управление, е бил изтеглен на буксир. За това съобщи турската брегова охрана, цитирана от скопското електронно издание “Локално“.

Според турски медии инцидентът е причинен от неизправност в системата за управление.Били са необходими осем влекача, за да поставят под контрол и да обезопасят авариралият танкер . Градската администрация заяви, че при инцидента в Истанбул няма пострадали хора, нито увреждане на околната среда. 

„Танкерът беше изтеглен и докаран до пристанището. "Трафикът по Босфора е възстановен", се казва в съобщението на бреговата охрана.

БГНЕС припомня, че корабът на хърватската компания Tanker Sailing се отправи неконтролируемо към брега, но беше спрян навреме чрез теглене с влекачи. 

249-метровият танкер по неизвестна причина загуби контрол върху управлението си и се насочи към турското крайбрежие, но по-голяма авария бе избегната с навременната реакция на изтеглянето му. Той бе спрян само на 300 метра от брега.

Танкерът от хърватския град Задар "Рава", плаващ под хърватския флаг, превозваше суров петрол с маршрут от руското пристанище Новоросийск до испанския град Картахена.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес