Партньор на Меркел намекна за вето върху нова помощ за Гърция

5114
Партньор на Меркел намекна за вето върху нова помощ за Гърция

Високопоставеният член на партията на германската канцлерка Ангела Меркел Михаел Фух предупреди, че Германия ще наложи "вето" на нова европейска помощ за Гърция, ако реформите в страната напредват прекалено бавно.

Ако Германия е убедена, че Гърция "не е изпълнила задълженията си, ще използваме правото си на вето", заяви Фух, заместник председател на парламентарната група на германските консерватори в интервю за ежедневника "Ханделсблат".

Германия "достигна своя лимит", допълни той. "Макар чашата да е наполовина пълна (от гледна точка на гръцките реформи), това не е достатъчно за нов пакет от помощи. Германия не може и няма да го приеме", категоричен е Фух.

Германия, която е водеща икономика в Европа и първи донор на спасителни средства за еврозоната, очаква подобно на останалите си европейски партньори, доклада на експертите от МВФ, ЕС и ЕЦБ в средата на септември за икономическата програма на новото гръцко правителство.

Този доклад трябва да реши дали Гърция ще получи следващия транш от 31,5 милиарда евро в рамките на втория спасителен план за страната, приет през февруари.

Редактор: Георги Иванов

Заради кризата гърците оставят колите и яхват велосипедите

Тежката икономическа ситуация в Гърция принуди хиляди магазини да пуснат кепенци, всеки четвърти грък е без работа, жизненото равнище с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани