Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пендаровски потвърди: Подкрепям договора с България до последната буква

27 май 2021, 18:04 часа • 4789 прочитания

През 2019 г. бях избран за президент на РС Македония с директна подкрепа за договора с България от 2017 г. Договорът така, както е написан, го подкрепям до последната буква.

Това заяви президентът на РС Македония Стево Пендаровски, отговаряйки на въпрос на БГНЕС дали подкрепя договора от 2017 г. и по-конкретно в частта за общата история.

Президентите на РС Македония и България са на едно свято за нашите народи място - базиликата Санта Мария Маджоре, където папа Адриан ll освещава книгите, написани от Светите братя Кирил и Методий.

„Изключително силен знак, че точно на това свято място президентите на РС Македония и на България отправят ясно послание към нашите граждани за сътрудничество, за доверие и приятелство”, каза българският държавен глава Румен Радев.

Той заяви, че трябва да търсим всякакви възможности, пътища на сътрудничество и намиране на решения и на най-сложните проблеми, които стоят пред двете страни.

“И днес мога да ви уверя, че България е готова да работи последователно за изграждане на мостове между нашите две страни, за развитие на икономически, търговски, образователни връзки”, каза българският президент.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес