Попоски: България да не блокира Македония и да докаже добросъседство

31700
Попоски: България да не блокира Македония и да докаже добросъседство
Снимка: БГНЕС

България на дело през декември да докаже, че няма намерение да блокира Македония по пътя на евроинтеграцията. Шефът на македонската дипломация Никола Попоски очаква българските власти да поддържат македонските преговори, след като и управляващите, и опозицията в България заявиха това, предаде телевизия Канал 5.

Министърът не поиска да спекулира около това кога ще се подпише договорът за добросъседство, но допълни, че най-същественото е как на практика ще се развиват отношенията между двете страни.

Македония ще подпише договор за добросъсредство с България

Македония е съгласна с българското предложение за договор за добросъседски отношения и сътрудничество и е подготвена веднага да пристъп...

"От българска страна бяха отправени послания, че не България няма да бъде пречка за европейската интеграция на Република Македония. Мислим, че от посланията, които чуваме, и от управляващите, и от опозицията, България не би искала да бъде пречка за македонската интеграция. Надявам се, че това ще бъде подкрепено с конкретни дела", заяви Попоски.

Македония до декември е в дипломатическа офанзива. Попоски заяви, че в този период ще се убеждават всички страни-членки, за позитивно гласуване. Той се надява, че този път Гърция ще изостави непопулярната политика на вето.

Що се отнася до последното предложение на Гърция - за "Славяно-албанска Македония", Попоски каза, че това предложение не заслужава коментар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани